DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
Élő cikkek

Ez volt az F1-es Holland Nagydíj második szabadedzése

Esőben kezdődött, szárazon folytatódik az F1-es Holland Nagydíj hétvégéje – kövesd velünk élőben a második szabadedzést!

Nyoma sincs már az ítéletidőnek, a második szabadedzést száraz pályán rendezik egészen pontosan 0, azaz nulla százalék eséllyel az esőre. Szeretettel köszöntünk mindenkit!

A második edzések szokásos forgatókönyve szerint időmérős szimulációkat és hosszú etapokat is láthatunk ma.

Immáron a mezőny húsz állandó tagja ül az autókban, azaz Valtteri Bottas is visszakapta autóját Robert Svarcmantól, aki az első edzésen körözhetett a Kick Sauberrel.

Pár perc alatt mindenki kilátogatott a pályára, és jó eséllyel nagy lesz a forgalom a pályán az egész edzésen, ugyanis várhatóan ez lesz az egyetlen száraz edzés a hétvégén, miközben a nagydíjon szinte biztosan nem fog esni.

Russell lett a délutáni edzés első kavicságyazója.

És Perez is elhagyja a Tarzanban a pályát. Nagyon nehezen tudják bemérni a féktávot az 1-es kanyar végén a versenyzők.

Verstappen vezet jelen pillanatban, Hamilton mögötte a második. De persze ezek még csak közepeses tapogatózások.

Nem tűnik túl stabilnak az RB20-as: Perez hibája után Verstappen is megingott a 7-es kanyarban. Vissza is tért a bokszba a holland.

Hamilton bejön 1:12-n belülre, így most ő vezet Verstappen, Russell és Alonso előtt.

Piros zászló!

Hülkenberg csapódott a falba, elképesztően összeszedetlen a német ma.

Az első edzésen legalább három pályaelhagyása volt, most pedig a Tarzan kavicságyán túli gumifalba rakta az autót Hülkenberg. Viszont a visszajátszást elnézve úgy tűnik, hogy ez most nem az ő hibája volt.

Szerencsére az autó nem sérült meg nagyon, holnap minden bizonnyal gond nélkül folytathatja a német a hétvégét.

Zöld zászló, folytatódik az edzés.

Jönnek a lágygumis körök, Lando Norris vezet 1:10,961-gyel, mögötte mindössze 25 eezreddel Verstappen, Albon pedig Perezzel van szemmagasságban – és Sargeant sincs messze!

Piastri áll az élre 1:10,763-mal. Győzelme már van az ausztrálnak, pole-ja még nincs, de lehet, hogy csak holnapig tart ez az állapot.

Bumm-bumm: megjött a két Mercedes, Russell az első, Hamilton a harmadik helyen, mindketten megelőznek egy-egy McLarent Piastri és Norris személyében. 

Váltóhiba Sainz autóján: a spanyol számára is véget ért az edzés.

Itt látható az autóját nélkülöző spanyol...

Verstappen már közepesen köröz, valószínűleg jönnek a hosszú etapok. Az etap hosszú mivoltát egy 1:16 feles körrel nyomatékosítja.

Így áll az edzés a gyorskörök után:

Most a holland mellett csak Norris a pályán, de valószínűleg rövidesen mások is megkezdik a hosszú etapokat.

A két "kieső" mellett csak Alonso és Perez a bokszban jelenleg, tizenhatan körözgetnek.

Jelenleg Norrisé a legtöbb kör az edzésen 22-vel, a legkevesebb pedig Sainztól és Hülkenbergtől eltekintve a 17-et teljesítő Perezé. 13 perc van még az edzésből.

Vizsgálni fogják a Williamst az edzés után, ugyanis elég veszélyesen engedték rá Albont Strollra.

Az utolsó tíz percben járunk, vidáman körözget a mezőny. Bár biztos információnk nincs arról, hogy vidámak lennének, de szeretnénk azt hinni, hogy így van.

Egyesek már 30 körnél járnak, és örvendetesen tarka a mezőny gumihasználat szempontjából, hiszen mindhárom keveréket láthatjuk az autókon.

Magnussen és Ocon 20-at ment lágyon, Hamilton 22-et közepesen, Gasly 22-t keményen – ezek a leghosszabb etapok az egyes keverékeken.

Véget ért az edzés, mutatjuk a végeredményt!

Ezzel megköszönjük a figyelmet, ez volt élő szöveges közvetítésünk mára, de maradjatok velünk a Formulán, hiszen hozzuk a legfrissebb infókat, ráadásul Mészáros Sándor kollégánknak köszönhetően exkluzív helyszíni tartalmakkal is ellátunk titeket! További gyönyörű pénteket mindenkinek!