DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Élő cikkek

Ez volt a Stájer Nagydíj harmadik edzése

A pénteki nap Max Verstappené és a Red Bullé volt Spielbergben, de vajon az időmérő előtti utolsó gyakorláson is a vb-éllovas lesz a leggyorsabb? Tartsatok velünk az utoltó tét nélküli tréningen!

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, rövidesen rajtol a Stájer Nagydíj utolsó szabadedzése - tartsatok velünk a következő bő egy órában!

A pénteki szabadedzéseket egyaránt Max Verstappen zárta az élen, ám a holland figyelmeztet: Lewis Hamilton legjobb körét elvették pályaelhagyás miatt, így a kép csalóka. A mercedeses viszont épp attól tart, hogy az időmérőn még ennél is nagyobb lesz a Red Bull-Honda előnye... Talán a mostani gyakorláson tisztul kicsit a kép!

Ilyen az időjárás pillanatnyilag a Red Bull Ringen:

Zöldre váltott a bokszlámpa, Mick Schumacher az első fecske, aki pályára hajtott.

A németé az első mért idő is 1:11,787-es körrel. Rajta kívül csak haasos kollégája, Nyikita Mazepin iratkozott még fel az eredményjelzőre.

Mazepinnek egyébként máris volt egy elvett köre - alighanem ma is lesz ebből néhány...

Az Alpine-ok csatlakoztak a Haasokhoz: Fernando Alonso vezet 1:07,031-gyel Esteban Ocon előtt.

Kimi Raikkönen megelőzte egykori vb-riválisát, de csak ideiglenesen, ugyanis a Jégember körét is törölték.

Húsz perc elteltével George Russell az élen a Williamsszel, de még mindig csak alig a mezőny fele rendelkezik mért idővel. Nem csipkedik magukat, az egyszer biztos.

Valtteri Bottasnak megint kalandja volt a bokszutcában: ezúttal Pierre Gasly fordult ki rá majdnem a garázsból. Nem lett belőle incidens, sőt a finn közben átvette a vezetést is.

Bottas mögé bejön a két Ferrari Carlos Sainz, Charles Leclerc sorrendben. A két vb-aspiráns közül Hamilton az ötödik, Verstappen viszont egyedüliként még mért kör nélkül.

Na de most már megjött Verstappen is, 1:05,571-es körével ráadásul egyből az élre is ugrott, csaknem fél másodperccel Bottas elé. Hamilton feljön másodiknak, ő is már 1:06 alatt.

Megvan az első komolyabb hiba - nem akarunk élcelődni, de természetesen Mazepin szállítja, aki az 1-es kanyarban hajtott ki a bukótérbe és forgott meg.

Fél óra elteltével Honda-fölény, a Red Bullok mellett az AlphaTaurik is remekelnek - íme, az állás:

Mazepin iménti forgása:

Elcsendesedett kissé a pálya, de ez csak vihar előtti csend. Verstappen, Hamilton, Gasly, Bottas, Perez, Tsunoda az első hat sorrendje húsz perccel a vége előtt.

Jönnek az utolsó időmérős szimulációk: Bottas az álre ugrik 1:04,8-as idővel, de csak néhány pillanatra, mert Hamilton 1:04,3-ra javít!

Verstappen most így hat tizedes hátrányban - tud-e válaszolni vajon a Red Bull-os? Mögöttük egy ideig Norris volt a negyedik, de az ő idejét is elvették. Így Gasly, Leclerc, Perez, Stroll, Vettel a további sorrend.

Tsunoda és Gasly az ötödik-hatodik helyeken a két nagycsapat mögött. Nagyon jók az AlphaTaurik.

Itt van Verstappen válasza, de csak a második a holland, két tizeddel Hamilton mögé jött be a vb-éllovas.

Ismét javított Verstappen, de minimálisan, ráadásul törölték is a körét.

És ezzel vége is az edzésnek: Hamilton az első, Verstappen a második - először zár az élen a Mercedes egy etapot idén Spielbergben.

Itt a teljes végeredmény - az AlphaTaurik erősek, a McLarenek viszont váratlanul hátul:

Ezzel itt meg is köszönjük a figyelmet, de két órát sem kell már várni és jövünk az időmérő edzéssel!