DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen szerint félrevezető az előnyük

Bár mindkét stájer edzésen a vb-éllovas volt a leggyorsabb, Lewis Hamilton délutáni körét elvették, így a holland kiélezett pole-harcra számít. Eközben Perez sem aggódik a hátránya miatt.

Max Verstappen elsőségével zárult mindkét pénteki szabadedzés a Formula-1-es Stájer Nagydíjon, a képet azonban árnyalja, hogy a délutáni gyakorláson törölték Lewis Hamilton egyik körét pályaelhagyás miatt, amellyel a holland előtt végezhetett volna. Éppen emiatt a Red Bull-os szerint félrevezető, amit az eredménylista sugall – szavait a Crash.net szakoldal idézi:

verstappen-redbull-stajer-day1



„A második edzésen Lewis gyorsabb volt, csak törölték a körét, szóval szerintem kicsit más a helyzet, mint amilyennek látszik. Összességében szerintem elég jó napunk volt. Néhány dolgot át kell néznünk, de összességében elégedett vagyok az autóval. Meglátjuk, milyen lesz az időjárás, de összességében szerintem megint nagyon szoros lesz a harc az időmérőn” – fogalmazott Verstappen, miközben Hamilton épp attól tart, hogy a kvalifikáción még nagyobb lesz a Red Bull-Honda előnye.

Mindeközben Verstappen csapattársa, Sergio Perez nem jeleskedett a Stájer GP első napján, hiszen csupán kilencedik lett a második edzésen. A legutóbbi két versenyt egyaránt dobogón záró mexikói azonban szemmel láthatóan nem zavartatja magát emiatt:

„Egyáltalán nem aggódom. Nyilván itt óriási különbséget jelenthet, ha találunk néhány tizedet, szóval szerintem ott vagyunk a csatában. Remélhetőleg holnap az időmérőn jó kört tudunk majd összerakni a Q3-ban. Jó volt a pálya, szerintem javult is, ahogy haladtunk előre. Meglátjuk, mi történik éjszaka, de úgy vélem, a legfontosabb, hogy a magunk részéről csak egy kis finomhangolásra lesz szükség. Úgy tűnik, van némi gondunk az edzéseken, ahol nem érzem annyira komfortosan magam az autóban. Elmentem egy irányba, de talán nem az volt a helyes. De nem aggódom, mert úgy vélem, jó a tempónk, a hosszabb etapok biztatónak tűntek, így ha találunk néhány tizedet, holnap beleszólhatunk a csatába, és ez a fontos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: