DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Hamilton: Mi lesz, ha feltekerik a motort?

A Mercedes címvédője Ausztriában is tart a Red Bull istállójától. A szabadedzések alapján úgy érzi, saját autójával már most a határ közelében jár, miközben az ellenfeleiben még bőven lehet tartalék.

A Formula-1-es versenynaptár idei nyolcadik állomásán hasonló erőviszonyok kezdenek kirajzolódni, mint az utóbbi néhány nagydíjon. A Red Bull két szabadedzés alapján fölényt élvez a Mercedesszel szemben, hiszen mindkét mai gyakorlást Max Verstappen zárta az élen. A holland mögött 12 pontos hátrányban lévő Lewis Hamilton tart tőle, hogy nehéz versenye lesz az Ezüst Nyilaknak.

E4uu3MgWQAgjTQo



„Kisebb hátrányban voltunk, különösen az egykörös tempót tekintve, de az autó összességében jónak tűnik. Találtam néhány gyenge pontot, és ahogy a hétvége előtt is mondtam, az egyenesekben jelentős mennyiségű időt veszítünk. Ezen dolgoznunk kell. Szerintem az egész mezőny egészen szoros. A Red Bullokat kétségkívül nehéz lesz legyőzni, ők vannak előnyben. Nem tudjuk, feltekert motorral mire lesznek képesek. Mást nem tudok mondani, mert ma nem voltak különösebb problémáim. Elégedett vagyok azzal, amerre az autóval tartunk” – magyarázta a pilóta, aki mindkét gyakorlást nagyságrendileg négy tizedmásodperces hátránnyal zárta Verstappen mögött.

Hamilton egyik FP2-es körével akár az élre is ugorhatott volna, de azt pályaelhagyás miatt elvették tőle. Az erőviszonyokat tekintve a brit úgy fogalmazott, az este folyamán mindent meg fog tenni a hátrány ledolgozása érdekében, de úgy érzi, már most a határ közelében jár az autóval. „Nem tudom, négy tizedmásodperces-e a hátrányom, holnap meglátjuk. Az egyik körömet elvették, azzal sokkal közelebb lennék hozzájuk. Szóval szoros, de ahogy mondtam, különösen a versenytávon sokkal erősebbek” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: