DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Élő cikkek

A harmadik szabadedzés legfontosabb eseményei

Az időmérő edzés előtti utolsó gyakorlás veszi kezdetét délben. A Ferrari a kvalifikáció napjára is átmentette vajon jó formáját, vagy erőre kap a Mercedes? Tartsatok velünk és kiderül élő szöveges közvetítésünkből!

A pénteki napon mindkét szabadedzésen a Ferrarik végeztek az élen Németországban. Az elsőn Vettel, a második Leclerc volt a leggyorsabb, Pierre Gasly pedig csúnyán összetörte Red Bullját.

Kezdetét vette az utolsó, egyórás gyakorlás az időmérő edzés előtt. Lássuk, ki várhatja majd a legjobb helyzetből a kvalifikációt!

A levegő 25, a pálya 34 °C-os. Borult égbolt fogadja a versenyzőket szombat délben.

Valtteri Bottas megmutatta, hogy a Német Nagydíjra nem csak az autó festése idézi a régi időket a Mercedesnél, de a pilóták felszerelése is.

Daniel Ricciardo csapott elsőként a lovak közé, egy 1:15,030-as köridővel, ami egyelőre még valamivel lassabb, mint tegnapi legjobbja.

Úgy tűnik, Hamiltonnak nem jött be a retro dizájn. A rádióban kért új kesztyűt a csapattól: "Csak adjatok nekem egy normális kesztyűt. Ez egyszerűen kényelmetlen!"

Megindultak a nagyok is. Előbb Sainz vette át a vezetést Ricciardótól, majd kijött a két Mercedes is. Bottas a harmadik, Hamilton pedig a legjobb időt autózta: 1:13,767.

Valtteri Bottas figyelme ingott meg kicsit az egyes szektorban. Talán még a régi vonalvezetést kereste...

És megérkeztek a Ferrarik! Leclerc 1:13,117-tel az élre ugrott, őt pedig Vettel követi az időlistán.

Valtteri Bottas lila első szektorral nyitott, azonban végül csak az ötödik pozícióba ért oda. Érdekes, annak ellenére, hogy jócskán lehűlt a levegő, a két Mercedes csak harmadik és ötödik.

Közben Hülkenberg és Raikkönen is beférkőztek Bottas elé. Meglehetősen nagy a kavarodás a megszokottakhoz képest. Miközben a tegnap balesetet szenvedő Gasly és a nagyszervizen átesett Kubica is köröz, Max Verstappen neve mellett mindössze egyetlen installációs kör áll.

Albon ugrik a negyedik helyre, de nem is ez az annyira érdekes! Leclerc odapörkölt, és a hétvége eddigi legjobb idejét futotta meg: 1:12,736!

Vetel tavaly 1:11,212-es köridővel volt a pole-pozícióban, így még nyilván van mit javítani a köridőkön, de érdekes, hogy mindenki legalább félmásodperces hátrányban van Leclerc-hez képest.

Verstappen is megérkezett: 1:13,3 lágy gumikon, ezzel a harmadik helyen áll a holland!

Íme, az első tíz sorrendje az edzés félidejénél. Leclerc vezet, a két Ferrari még mindig az élen, jól áll Raikkönen, Albon és Hülkenberg is!

Most egy kicsit lehűltek a kedélyek, egyedül Sergio Perez autózik értékelhető időket.

Leclerc harmadjára is nekifut, három lila szektor, 1:12,387. A közelében nincs senki! 

Vettel is elment egy gyorskörre, de csak 1:12,6-os időt autózott.

Bottas jön fel a harmadik helyre 1:12,890-nel.

Verstappen kettéválasztja a Ferrarikat, 1:12,548-cal, Leclerc pedig további 7 ezredet farag legjobb idején: 1:12,380.

Kevin Magnussen lép előre az ötödik pozícióba. Mindössze három ezreddel marad el a jobbik mercedeses, Bottas idejétől.

Hamilton futott egy lila első szektort, de aztán elvették az idejét, mivel levágta a pályát.

Grosjean jelzi a csapatnak, hogy valamiféle probléma lehet a motorral. Egyelőre még mindig köröz a francia, közben pedig Hamilton ismét nekilátott egy györskörnek, de éppcsak 1:13-on belül van, a 6.

Ennyi volt az utolsó gyakorlás a Német Nagydíjon. A kvalifikációval folytatódik a program 15:00-kor, melyet már a tv is élőben közvetít!

A harmadik edzés végeredménye: