DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
12:55

Hamilton futott egy lila első szektort, de aztán elvették az idejét, mivel levágta a pályát.

Ennyi volt az utolsó gyakorlás a Német Nagydíjon. A kvalifikációval folytatódik a program 15:00-kor, melyet már a tv is élőben közvetít!

A harmadik edzés végeredménye:

 

Grosjean jelzi a csapatnak, hogy valamiféle probléma lehet a motorral. Egyelőre még mindig köröz a francia, közben pedig Hamilton ismét nekilátott egy györskörnek, de éppcsak 1:13-on belül van, a 6.

Kevin Magnussen lép előre az ötödik pozícióba. Mindössze három ezreddel marad el a jobbik mercedeses, Bottas idejétől.

Verstappen kettéválasztja a Ferrarikat, 1:12,548-cal, Leclerc pedig további 7 ezredet farag legjobb idején: 1:12,380.

Bottas jön fel a harmadik helyre 1:12,890-nel.

Vettel is elment egy gyorskörre, de csak 1:12,6-os időt autózott.

Leclerc harmadjára is nekifut, három lila szektor, 1:12,387. A közelében nincs senki! 

Most egy kicsit lehűltek a kedélyek, egyedül Sergio Perez autózik értékelhető időket.

Íme, az első tíz sorrendje az edzés félidejénél. Leclerc vezet, a két Ferrari még mindig az élen, jól áll Raikkönen, Albon és Hülkenberg is!

Verstappen is megérkezett: 1:13,3 lágy gumikon, ezzel a harmadik helyen áll a holland!

Vetel tavaly 1:11,212-es köridővel volt a pole-pozícióban, így még nyilván van mit javítani a köridőkön, de érdekes, hogy mindenki legalább félmásodperces hátrányban van Leclerc-hez képest.

Albon ugrik a negyedik helyre, de nem is ez az annyira érdekes! Leclerc odapörkölt, és a hétvége eddigi legjobb idejét futotta meg: 1:12,736!

Közben Hülkenberg és Raikkönen is beférkőztek Bottas elé. Meglehetősen nagy a kavarodás a megszokottakhoz képest. Miközben a tegnap balesetet szenvedő Gasly és a nagyszervizen átesett Kubica is köröz, Max Verstappen neve mellett mindössze egyetlen installációs kör áll.

Valtteri Bottas lila első szektorral nyitott, azonban végül csak az ötödik pozícióba ért oda. Érdekes, annak ellenére, hogy jócskán lehűlt a levegő, a két Mercedes csak harmadik és ötödik.

És megérkeztek a Ferrarik! Leclerc 1:13,117-tel az élre ugrott, őt pedig Vettel követi az időlistán.

Valtteri Bottas figyelme ingott meg kicsit az egyes szektorban. Talán még a régi vonalvezetést kereste...

Megindultak a nagyok is. Előbb Sainz vette át a vezetést Ricciardótól, majd kijött a két Mercedes is. Bottas a harmadik, Hamilton pedig a legjobb időt autózta: 1:13,767.

Úgy tűnik, Hamiltonnak nem jött be a retro dizájn. A rádióban kért új kesztyűt a csapattól: "Csak adjatok nekem egy normális kesztyűt. Ez egyszerűen kényelmetlen!"

Daniel Ricciardo csapott elsőként a lovak közé, egy 1:15,030-as köridővel, ami egyelőre még valamivel lassabb, mint tegnapi legjobbja.

Valtteri Bottas megmutatta, hogy a Német Nagydíjra nem csak az autó festése idézi a régi időket a Mercedesnél, de a pilóták felszerelése is.

A levegő 25, a pálya 34 °C-os. Borult égbolt fogadja a versenyzőket szombat délben.

Kezdetét vette az utolsó, egyórás gyakorlás az időmérő edzés előtt. Lássuk, ki várhatja majd a legjobb helyzetből a kvalifikációt!

A pénteki napon mindkét szabadedzésen a Ferrarik végeztek az élen Németországban. Az elsőn Vettel, a második Leclerc volt a leggyorsabb, Pierre Gasly pedig csúnyán összetörte Red Bullját.