DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Kamion

Kamion Eb: Győzelem a kamionversenyzés szentélyében!

Nagyszerűen alakult a szombati nap Kiss Norbert számára a Nürburgringen. A magyar versenyző azok után, hogy megnyerte az időmérő edzést, egy futamgyőzelemmel, és egy negyedik hellyel zárt.

Németországban, a Nürburgringen folytatódott a kamion Európa-bajnokság.  A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert arra készült, hogy hazai környezetben is legyőzi a német versenyzőket. Az EB listavezetője eddig minden alkalommal a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, és ez a sorozat most sem szakadt meg, így az első rajtkockából indulhatott az első futamon. Kiss Norbert 0.9 másodperccel előzte meg Lackot egy olyan pályán, ahol a riválisok tesztelnek! 

A verseny során a rajt remekül sikerült Norbinak, visszaverte Adam Lacko támadását, és ettől kezdve biztosan őrizte is az első helyet a leintésig. Mögötte viszont hatalmas csata alakult ki  a dobogós helyekért Adam Lacko, Sascha Lenz és Jochen Hahn között. Lenz végül egy kanyarban kicsúszott, így kiesett, Norbi mögött pedig Lacko és Hahn futott be. 



- Jó volt a futam, az időmérős tempóelőnyünk a versenyre is megmaradt. Nem is kellett kihasználom mindezt, mert a rajt után korán megléptem, és leszakadtak a többiek. A bajnokságban egyik legnagyobb riválisom, Sascha Lenz nem szerzett pontot, így sikerült növelni összetettben is az előnyt. Nagyon büszke lehet magára a Révész Racing csapata, hogy az ellenfelek hazai környezetében is így tudunk menni, egy remek autót kapok tőlük, köszönöm szépen – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos verseny során a 8. pozícióból startolhatott a HUMDA által is támogatott magyar pilóta, de két kanyar után már két helyet javított. Lacko haladt előtte, miközben Lenz hátulról próbált felzárkózni. A 4. körben Lacko mellett a belső íven elment Kiss Norbert, de miközben az előtte haladó Jochen Hahn megelőzésére koncentrált, hátrafelé is kellett figyelnie, mert a cseh pilóta próbálta visszavenni az 5. helyet. Az élen Lukas Hahn haladt Albacete és Halm előtt, de az első hat meglépett a mezőnytől. Az utolsó előtti körben egy szép manőverrel Norbi feljött a negyedik helyre, és itt intette le a kockás zászló. Az élen nem történt változás, Lukas Hahn nyerte a versenyt Antonio Albacete és Steffi Halm előtt. 

Vasárnap újabb két verseny következik Németországban. A futamok az ETRC Youtube csatornáján élőben nézhetők. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: