DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Kamion

Kiss Norbi dupla győzelemmel zárta a vasárnapot

A magyar pilóta mindkét időmérőt és a háromból két futamot is megnyert a Kamion-Eb hungaroringi szezonnyitóján - az utolsó versenyen a nyolcadik helyről ugrott az élre.

A szombati után a vasárnapi időmérőt is megnyerte Kiss Norbert a Kamion-Eb szezonnyitóján, a Hungaroringen, a második nap pedig már a futamok terén is szerencsésebben alakult számára. Amíg szombaton egy technikai hiba miatt egyetlen pontot sem tudott szerezni, addig vasárnap az első versenyen gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott - végre sikerült sikerre váltania addig is teljesen egyértelmű tempófölényét.

kiss norbert



A Révész TRT magyar pilótája a vasárnapi második futamon a nyolcadik helyről rajtolhatott, de már az első kanyar után feljött a hatodik pozícióba és a parádés elrugaszkodást követően megkezdte a felzárkózást. Komoly erőket mozgósítva, okos helyezkedéssel és rendkívül agresszív manőverekkel az ötödik körben már a dobogót érő harmadik helyen haladt, a következőben pedig utolérte az addig kisebb előnybe kerülő Lacko-Halm párost is maga előtt. 

Norbi aztán nem vacakolt, a nyolcadik körben egy tökéletesen előkészített és felépített előzéssel átlépte Adam Lackót, majd egy körrel később a célegyenes végén Steffi Halmot is - három körrel a vége előtt átvette a vezetést, ezt pedig már nem rontotta el, így szenzációs teljesítményt nyújtva mindkét versenyt megnyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: