DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Kamion

Csapatot és márkát is vált idén Kiss Norbert

Négy évig igyekezett visszahódítani az Európa-bajnoki címet a Tankpool24 csapattal és a Mercedesszel a kontinensszéria kétszeres győztese. Magyar csapattal és a korábbi sikereket hozó márkával próbálkozik újra.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert másik csapatban, ráadásul egy magyar istálló színeiben folytatja: az újonnan alapított Révész Truck Racing Team versenyzőjeként áll rajthoz, ha elkezdődik az ETRC szezonja. Az együttműködést múlt héten jelentették volna be egy sajtótájékoztatón, amely azonban a rendezvényekre vonatkozó országos korlátozások miatt meghiúsult. Kiss most a közösségi médiában erősítette meg a hírt:

„4 év, sok győzelem, még több dobogós helyezés és egy Európa-bajnoki 3. hely után eljött a búcsú ideje. Úgy döntöttem, elhagyom a Tankpool24 / MB Motorsport csapatát és idéntől egy másik, új csapatban fogom folytatni a Kamion EB-n. Ennek részleteivel hamarosan jelentkezünk! Köszönöm az elmúlt évek kemény munkáját az MB Motorsport összes tagjának! Bár a bajnokságot nem sikerült megnyerni, azért szerintem minden várakozáson felülien, nagyokat mentünk és sok szép eredményt értünk el!” – olvasható a kamionversenyző rajongói Facebook-oldalán.

 



A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás közösségi oldaláról az is kiderül, hogy a négy évet Mercedes márkával töltő Kiss másik típussal folytatja – mégpedig MAN-nel, amellyel a 2014-es és 2015-ös Európa-bajnoki címet szerezte.

„Ugyan már napok óta olvasható volt, Kiss Norbi most erősítette meg a hírt, az idei évtől már nem Mercedes kamionnal áll rajthoz az FIA ETCR versenyein. 4 évet töltött el a német csapatnál, és eljuttatta a csillagos márkát a rajtrács elejére és a pódiumra, sőt győzelmeket szállított! A kétszeres Európa-bajnokunk idén visszatér a korábbi sikereket hozó márkához és egy hazai csapattal vág neki a kontinens bajnokságnak. Bízom benne, hogy láthatjuk idén itthon a Hungaroringen, a világválság csökkenésével megvalósulhat a hazai futamunk. Gratulálok a döntéshez, sok sikert kívánok!” – olvasható a posztban.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: