Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 14. kedd
Kamion

Távozik Kiss Norberték főszponzora

Más csapatot választott Kiss Norberték főszponzora, a Tankpool24 a Kamion-Európa-bajnokságon 2020-ra, és a Scaniát támogatják a jövő évi idénytől kezdve. A FAAS Racing kapja meg az ő anyagi hátterüket.

Tíz éve van jelen a kamionversenyzés világában a tankpool24, amely eddig Kiss Norbert csapata, a Mercedes mögött állt. Az Európa-szinten ismert ásványianyag- és üzemanyag-szolgáltató most új kalandba kezd.

A cég 2020-tól a FAAS Racinget támogatja majd, együttműködő partnerük pedig SCANIA S-szériás kamionnal versenyez majd az Európa-bajnokság mezőnyében. A kamionban egy 13 literes, 1200 lóerős, 5500 nM nyomaték leadására képes SCANIA versenymotor dolgozik majd a minél jobb eredmények eléréséért, erről Steffen Faas, a csapat tulajdonosa, valamint egy személyben versenyzője beszélt.

„Örülünk, hogy a Tankpool24-ben egy olyan főszponzorra leltünk, akiknek mér több évnyi tapasztalatuk van a kamionversenyzésben, és segítségükkel egy SCANIA-t indíthatunk a FIA kamion Európa-bajnokságon.”

tankpoolA Tankpool 24 első embere, Klaus Kiunke szerint a SCANIA-rajongók elhivatottsága elképesztő, éppen ezért nagyon várja már az első versenyt a következő idényben.

Faas annak idején, még 2017-ben mutatkozott be az Európa-bajnokságon, még IVECO-val, aztán tavaly Kiss csapattársa volt a tankpool24 Racingnél. A főszponzor Faasra igazi „SCANIA-őrültként hivatkozik”, így pedig külön öröm számára, hogy kedvenc márkája ülésében versenyezhet 2020-tól kezdve, a tankpool24 támogatásával. Ami Kiss jelenlegi csapatát, a Mercedest illeti, az még nagy kérdés, mi lesz az istálló további sorsa a főszponzor kiszállásával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?