DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Kamion

Csehországban folytatódik a kamion-Eb

Másfél hónap szünet után a csehországi Mostban folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A kétszeres bajnok Kiss Norbert kipihenten vág neki a szezon második felének úgy, hogy összetettben a negyedik helyen áll, és mindössze 9 pont választja el a második helyezett Antonio Albecetetől.

A bajnokságot vezető Jochen Hahn 197 pontjával szinte biztos befutónak tekinthető, nehéz lesz őt bárkinek befognia, a második helyért azonban kőkemény harc várható a következő négy versenyhétvégén. 

kiss-etcr1



A német Tankpool24 csapat magyar versenyzője készen áll a küzdelemre, habár a nyári szünetben inkább csak aktív pihenéssel tudott készülni az előtte álló feladatokra. “Egy-egy nap a Balatonon, a sarudi élményfaluban, a Dunakeszi jetski tavon, főleg ilyen programok jutottak az elmúlt hetekre. A Macskaárvaházban fát is ültettünk, egy befogadott cicának gazdát kerestünk, a női röplabda-Eb-n szurkoltunk a magyar lányoknak, szóval tényleg eseménydús időszak van mögöttem, de már hiányzik a versenyzés” - számolt be szabadságáról Kiss Norbert. 

Elmondta azt is, a csapat kecskeméti műhelyében dolgozó szorgos szerelők alig tartottak szünetet a nyáron, végig a Mercedes kamionok felkészítésével foglalkoztak. “Nagyon nagy köszönet a srácoknak, mert többet dolgoztak, mint amennyit pihenni tudtak. Volt jó kis karbantartás mindkét autón, fejlesztés a futóműveken. A motor marad egyelőre ugyanaz, amivel eddig mentünk, de így sem unatkoztunk.”

kiss-etrc

Tavaly egy második és egy harmadik helyet szerzett Csehországban, ehhez hasonlóan idén is szeretne dobogóra állni. “Nehéz lesz, biztos vagyok benne, mert az elnyújtott kanyarok miatt előtérbe helyeződik a motorerő, de megpróbáljuk kihozni a maximumot ebből is. Gyakori az eső Mostban, ha esetleg most is eleredne, akkor újra lenne esélyünk a futamgyőzelemre, azzal pedig fontos pontokat szerezhetnénk.” 

A FIA ETRC hétvégi programja, Most, Csehország:

augusztus 30., péntek

13.00 - első szabadedzés
15.00 - második szabadedzés

augusztus 31., szombat

9.40 - warm up
11.15 - első időmérő (Superpole-lal)
14.05 - első verseny
16.40 - második verseny

szeptember 1., vasárnap

9.35 - warm up
11.05 - második időmérő (Superpole-lal)
14.10 - harmadik verseny
17.25 - negyedik verseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: