DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Kamion

Bemutatták az OXXO Hungary új versenykamionját

Új kamionnal folytatja a versenyzést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata. A kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team ünnepélyes keretek között, az AMTS-en mutatta be a járművet.

2018-ban új versenyzőt szerződtetett az OXXO Hungary Truck Racing Team. A 20 éves Molnár Bendegúz jelenleg Magyarország legígéretesebb autóversenyző tehetsége, érkezésével hazánk egyetlen kamionversenyző csapata immár 100%-osan magyar összetételű. 

51adad09-2a9d-49ac-909b-bdf431760770_resize



Az ifjú tehetség leigazolása után a csapat úgy döntött, hogy a 2019-es szezonra új versenykamiont vásárol a pilótának. 

A vezetőség választása egy MAN típusú járműre esett, amely korábban sikeresen szerepelt a FIA- Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2018-as szezonjában, a német Sascha Lenzvezetésével. A kamion a mezőny az egyik legjobban felkészített résztvevője volt, egyedi fejlesztéseit az OXXO Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke, Bakó Csaba készítette. 

A jármű a nagyközönség előtt az AMTS kiállításon mutatkozott be először, ünnepélyes keretek között Sárosi Brúnó csapatfőnök leplezte le és mutatta be az érdeklődőknek. Az OXXO új kamionjának megjelenése hordozza a csapat tradíciót: elődjéhez hasonlóan nemzeti színű, piros-fehér-zöld festést kapott, hogy a csapat ezzel is kifejezze az európai versenysorozatban nemzeti hovatartozását.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: