DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Pályán a Haas és az Alfa is: a szombati F1-es hírek

Egyre közelebb a szezonrajt, ezt mutatják a mai nap legfontosabb hírei is: ezeket szedtük egy csokorba, hogy ne maradjatok le semmiről.

Még a magyar idő szerint 23:30-kor kezdődő AlphaTauri-bemutató előtt összegezzük, hogy mit is érdemes tudni a szombati napról és annak híreiről.

A legfontosabb talán az, hogy az Alfa Romeo és a Haas is mozgásba lendült: mindkét istálló filmforgatási nap keretein belül vitte pályára az idei autót, és egy-egy rövid videóval betekintést is engedett ebbe. Az Alfa videóját itt mutattuk meg, a Haaséról pedig itt számoltunk be!

f1-haas



Szintén a filmforgatási napokhoz tartozik Max Verstappen nyilatkozata, aki a Red Bull átmozgatása után szólalt meg. „Természetesen ez csak egy filmforgatási nap volt, de úgy gondolom, az első benyomások jók. Minden remekül és igazán simán működött, és pontosan ezt is akarjuk kapni egy ilyen naptól” – mondta az esemény után a világbajnok.

Fontos nyilatkozat hangzott el az utóbbi időszak egyik legforróbb F1-es témája, az Andretti esetleges érkezése kapcsán is. Stefano Domenicali, a Formula-1 vezérigazgatója beszélt erről, és szerinte nem túl okos dolog az, hogy Andrettiék nyíltan beleállnak a jelenlévő csapatokba, és kapzsinak nevezi őket. 

„Vannak mások, akik sokkal kisebb zajt csapnak akörül, hogy szeretnének megérkezni az F1-be. Van egy folyamat, amit tiszteletben kell tartani, és az FIA-val együtt biztosítani is fogjuk ezt. Ha minden részlet adott, szívesen fogjuk látni őket. Rengeteg tényezőt kell megfontolnunk, és nem fogunk semmit túlreagálni amiatt, mert valaki hajtja a rendszert. A folyamatot komolyan és megfelelően végig fogjuk vinni, csak egyesek kiabálnak, mások nem” – öntött tiszta vizet a pohárba Domenicali.

Szintén az Andrettiről beszélt Christian Horner is. A Red Bull csapatfőnöke szerint az F1 elmúlt évtizedét uraló két istálló csatlakozásának körülményei példaként szolgálhatnak az amerikai istálló számára. Nyilatkozatáról itt számoltunk be!

Fernando Alonso arról beszélt, hogy mit lát az Aston Martinban, és miért igazolt Lawrence Stroll csapatához az Alpine-tól: a nyilatkozat itt olvasható!

Reális esélye lehet a Red Bull egyik ülésére Nyck de Vriesnek? Ezt a témát jártuk körbe mai véleménycikkünkben, ami ezen a linken található!

Hihetetlen futamon van túl a Formula-E mezőnye: a dupla Jaguar-kiesés, valamint büntetések és koccanások végtelen sora után Jean-Eric Vergne ünnepelhetett Indiában. A magyar idő szerint délelőtti futam beszámolója itt olvasható!

Végezetül pedig a Svéd Rali: a WRC-szezon második futama elképesztő körülmények között zajlik a havas-jeges, félelmetesen gyors pályákon, és ennek megfelelően rendkívül szoros küzdelmet vív az élmezőny. Az utolsó nap (ami három szakaszt és bő hatvan kilométert tartogat még) előtt a 2019-es világbajnok Ott Tanak áll az élen: az M-Sporthoz idén visszatérő észt klasszis Craig Breent birkózta le szombat este, és 8,6 másodperces előnyt épített fel. A harmadik helyért Thierry Neuville és a címvédő Kalle Rovanpera csatázik, a belga hyundaios előnye 3,8 másodperc a finn pilótával szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: