DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

F1-vezér: Nem bölcs Andrettitől kapzsinak nevezni a csapatokat

Odaszúrt az F1-es mezőnybe vágyó amerikai istállónak Stefano Domenicali: a sportág vezetője másképp viselkedett volna az érdeklődő csapat helyében.

Az Andretti Global már tavaly jelezte, hogy szeretnének beszállni a Formula-1-be, idén január elején pedig azt is bejelentették az FIA szándéknyilatkozati eljárásról tett közlése után, hogy a General Motorshoz tartozó Cadillackel összefogva érkeznének meg a száguldó cirkuszba. A Nemzetközi Automobil Szövetség és annak elnöke, Mohammed ben Sulayem lelkes is Andrettiék projektje kapcsán, az F1 részéről ugyanakkor eddig leginkább a hűvös hozzáállás volt a jellemző.

A témát természetesen nem is kerülhette ki Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója, akivel a Sky Sports F1 készített terjedelmes interjút. Ez vasárnap este kerül adásba, az Andrettiékre vonatkozó részből azonban már most közzétettek egy szeletet, amelyben Domenicali nem is annyira finoman odaszúrt az amerikai istállónak és tulajdonosának, Michael Andrettinek:

f1-domenicali-2022



„Először is, mindenkit szívesen látunk, aki értéket ad hozzá a versenyzéshez. Úgy gondolom, mindenkit tisztelnünk kell. Vannak olyan csapatok, mint Mario és Michael Andrettié, akik nagy hangot adnak annak, hogy be akarnak szállni a Formula-1-be. De meglátásom szerint nem túl okos dolog azt mondani, hogy a csapatok kapzsik” – utalt Andrettiék azon nyilatkozatára Domenicali, amelyben a jelenlegi mezőny ellenérzéseinek okát firtatták.

Vannak mások, akik sokkal kisebb zajt csapnak akörül, hogy szeretnének megérkezni az F1-be. Van egy folyamat, amit tiszteletben kell tartani, és az FIA-val együtt biztosítani is fogjuk ezt. Ha minden részlet adott, szívesen fogjuk látni őket. Rengeteg tényezőt kell megfontolnunk, és nem fogunk semmit túlreagálni amiatt, mert valaki hajtja a rendszert. A folyamatot komolyan és megfelelően végig fogjuk vinni, csak egyesek kiabálnak, mások nem.”

Domenicali kihangsúlyozta: mindig is nyíltan beszélt az Andretti-projektről, és azt is kiemelte, hogy ő másképp viselkedett volna a helyükben. Hozzátette: „Körültekintőnek kell lennünk. Talán egy személyes negatív támadásnak tűnhet ez az Andretti ellen, de nem erről van szó. Komolyan és profi módon kell értékelnünk az összes részletet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: