DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Gyorsasági (Gy)

Előnnyel utazik Tim Gábor Csehországba

Az idei FIA Swift Cup Europe sorozatból már lezajlott két hétvége, és összesen hat futamon van túl a mezőny. Az idén a pályaversenyzéshez visszatérő Tim Gábor a hat futamból négyet megnyert és 21 pontos előnnyel várja a folytatást, mely ezen a hétvégén lesz a csehországi Brno pályán.

A bajnokság a feléhez érkezik és talán a legnehezebb hétvége előtt áll a 22 fős nemzetközi mezőny. Ezúttal nem három, csak két futama lesz a márkakupának, de hosszabb távval teljesítik azokat.

timgabor_slovakiaring16



"Most csak két futamunk lesz, de nem 25 percesek, hanem 30 percesek. Ez a plusz 5 perc egyrészt jó, nem kell annyira kapkodni, jobban fel lehet építeni egy futamot, de a gumik nagyon el fognak fogyni a versenyek végére. Fontos lesz jól menedzselni azokat." - kezdte Tim Gábor.

A bajnokságban megszerzett előnnyel most nincs nyerési kényszerben a többszörös bajnok pilóta, de mégsem veszi félvárról a hétvégét.

timgabor_slovakiaring7

"Néhányszor versenyeztem itt, szeretem a pályát. Sőt, 2016-ban itt nyertem meg a Skoda Octavia Cup-ot, de nyertem Clio Cup futamot is. Szóval a tempóm remélem meg lesz. Edzeni nem fogunk sokat, fontos lesz hamar megtalálni a megfelelő beállításokat. Szerencsére ez a pálya technikás, nem annyira fontos a szélárnyék, így talán az időmérésen jobban fogok szerepelni mint eddig. Szeretném az előnyömet növelve távozni majd vasárnap a pályáról" - mondta Tim a hétvégét megelőzően.

A verseny előtt már köztudott volt, hogy a koronavírus miatt korlátozások lesznek, de Tim ezek ellenére is vállalta az indulást.

A Swift Cup Europe csehországi hétvégéjének időterve:

Szeptember 4. Péntek

09:35 Szabadedzés

12:30 Időmérés

Szeptember 5. Szombat

11:50 Verseny 1.

Szeptember 6. Vasárnap

10:35 Verseny 2.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: