DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Előrelép a rákból visszatérő F2-es bajnok

Európa versenypályáinak üde színfoltja a brit versenyző, aki egy nagyobb győzelmet tudhat magáénak, mint bármely versenytársa – ráadásul a karrierje is egyre csak felfelé ível.

Dean Stoneman karrierjének alakulását az elmúlt két évben kiemelt figyelem kísérte, hiszen a brit versenyző szó szerint a halál torkából tért vissza azt követően, hogy GP2-es bajnoki címe után súlyos rákbetegséget diagnosztizáltak nála. A brit pilóta azonban nem csupán legyőzte a gyilkos kórt, hanem még a versenypályákra is visszatért, nem is akármilyen eredményekkel, hiszen második lett a GP3-ban, idén pedig a WSR-t zárhatja dobogós helyen.

stoneman_wsr_rb



A tavalyi sikerek után Stoneman idénre bekerült a Red Bull utánpótlásprogramjába, amit jó eséllyel legalábbis részben az Oroszországban mutatott fantasztikus szereplésének köszönhetett. A Marussia Manor anyagi nehézségi miatt a Koiranenhez átszerződve új csapatával azonnal pole-t szerzett, majd a főversenyt is megnyerte tavaly, s a sikert egy fordított rajtrácsos ezüstéremmel tette teljessé.

Egy évvel később ismét Szocsiban tehet egy nagy lépést előre a brit versenyző, hiszen az előttünk álló hétvégén Stoneman bemutatkozhat a GP2-ben a Carlin istállónál, méghozzá Julian Leal helyén. A pilóta így nyilatkozott a lehetőségről: „Izgatott vagyok, új kihívást jelent számomra, hogy beüljek egy GP2-es autóba. Nem igazán tudom, hogy mit várhatok, egészen addig, amíg ki nem hajtok a pályára, és meg nem érzem az autót. Mindenesetre nagyszerű tapasztalat lesz, s az a célom, hogy jó munkát végezzek.”

„Nagyszerű visszatérni egy olyan pályára, melyről szép emlékeim vannak – tavaly nagyszerű hétvégém volt itt a GP3-ban, hiszen a pole-ból nyertem az első versenyt, s második lettem a másodikon. Már várom, hogy ismét ott legyek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: