DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
GP2/3

266 nap után kapott ki főversenyen Vandoorne

Az orosz himnusz dallamai csendültek fel a GP2 főversenyén Silverstone-ban, hiszen Szergej Szirotkin első győzelmét szerezte a sorozatban. Rossi a második, Vandoorne most is felfért a dobogóra.

A rajtnál a harmadik helyen álló Richie Stanaway remekül lőtt ki, és az első sorban álló Szirotkin és Vandoorne között elbújva az élre katapultált. Az első körben pályára lépett a biztonsági autó is, miután Artem Markelov és Nathanael Berthon összeütköztek. Az újraindításnál aztán Stanaway nem reagált elég jól - egyes vélekedések szerint megfeledkezhetett arról, hogy nem a célegyenestől, hanem már az első safety car vonaltól szabad az előzés -, így pozíciót vesztett Szirotkinnal és Nobuharu Matsushitával szemben is, aki korábban átugrotta csapattársát, Vandoorne-t.

CJE-nLVWsAEq-Lh



A Honda által támogatott japán azonban hamarosan kiállni kényszerült motorhiba gyanújával, így Stanaway visszavette a második helyet. A nyomás azonban nem szűnt meg az új-zélandi pilóta vállain, hiszen előbb Alexander Rossi előzte meg, majd Vandoorne is túljutott rajta. A páros Szirotkint már nem tudta befogni, így a GP2-be idén átváltó orosz első futamgyőzelmét szerezte a sorozatban, és fellépett a bajnoki tabella harmadik helyére.

A McLaren tehetsége, Vandoorne számára ezzel egy hosszú sorozat szakadt meg, hiszen a tavalyi oroszországi hétvégén esett meg vele legutóbb, hogy nem ő nyert a sorozat hétvégi első versenyén - ez 266 nappal ezelőtt történt.

A futam záró pillanataira is maradt izgalom, hiszen a hatodik helyen álló Jordan Kingnek az utolsó kör utolsó kanyarjában koccant neki hátulról Arthur Pic, így a brit autója megpördült és lefulladt a kockás zászló előtt.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: