DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
GP2/3

Nem indul a Marussia fiókcsapata Szocsiban

A Marussia GP3-as fiókcsapata nem lesz ott a hétvégi szocsi versenyeken, ám közleményükben leszögezték, hogy ez nem áll összefüggésben Jules Bianchi balesetével.

A Marussia Manor Racing, a Marussia F1-es csapatának fiókcsapata nem lesz ott a bajnoksági hétvégi szocsi fordulójában. Az F1-es istálló utánpótlásprogramjához tartozó alakulat ezt hivatalos közleményben jelentette be szerda reggel, melynek értelmében az idén remek eredményeket elérő, súlyos rákbetegségből felgyógyuló Dean Stoneman, valamint csapattársai, Patrick Kujala és Ryan Cullen nem vesz részt a hétvégi fordulóban, mely félig-meddig a csapat hazai versenyének számít.

A közleményben azt is leszögezték, hogy ennek pusztán anyagi okai vannak, és nincs köze Jules Bianchi hétvégi balesetéhez, hiszen a döntés már napokkal korábban megszületett, de természetesen külön kitértek az anyaistálló szerencsétlenül járt versenyzőjére.

marussia_manor_logo



A Marussia Manor Racing a GP3-ban középcsapatnak számít, a bajnokság ötödik helyén állnak kilenc istállóból. Dean Stoneman már három győzelmet szerzett az istállónak, egyszer a főversenyen, kétszer a vasárnap reggeli sprintfutamon tudott diadalmaskodni, és Kujala is többször pontot szerzett, Cullennek viszont ez még nem sikerült, ő a sereghajtók közé tartozik.

Arról még nem született döntés, hogy Abu Dhabiban ott lesz-e az istálló, ahogy arról sem, hogy a Marussia F1-es csapata részt vesz-e az Orosz Nagydíjon, és ha igen, akkor egy vagy két autóval.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: