DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Gokart

Molnár Martin két futamot nyert a WSK-ban

Pályafutása legjobb eredményét érte el Molnár Martin a WSK Open Cup lonatói állomásán, ahol az OKJ mezőnyében az időmérőt és két előfutamot is megnyert. A kétfutamos bajnokság tizedik helyén áll.

A Révész Racing versenyzője az előfutamok után a harmadik helyen jutott elődöntőbe, ahol küzdelmes versenyben szerezte meg az ötödiket. A döntőben kétszer is kirakták a fűre, a mezőny végéről nagyot mentve jött fel a 18. helyre. Összességében 22 pontot szerzett a hétvégén, amivel a kétfutamos bajnokság igen előkelő tizedik helyén áll. 

Jót tett Martinnak az öt hetes szünet, amely alatt komoly fizikai és mentális felkészülésen esett át. Ráadásul augusztusban van a születésnapja, és neki a szintlépés már korábban is az év ezen időszakára tevődött. Lonatóban azonban még a várakozásokat is túlszárnyalva, mindenkit meglepett a kirobbanó formájával. 

„Az időmérő volt a kulcs – mosolygott Martin. – Az év első felében ez nekem mindig mumus volt. Többször volt nagyon jó a tempóm, de a forgalom miatt nem sikerült jól az időmérő. Most a három körből, a második után még csak a 22. helyen álltam. Egy jó ütemű előzés után az utolsó pillanatban sikerült egy tiszta kört teljesíteni, és ezzel megnyernem az időmérő futamomat.”



Az öt előfutamból háromszor az első, kétszer a második pozícióból indult. Nagy volt a különbség a két sor között. Az első helyről indulva az első és az utolsó előfutamát is megnyerte, a többi selejtezőben harmadik, negyedik és ötödik helyeket szerzett. A selejtezők után az összesített harmadik helyen jutott elődöntőbe. 

„Az első előfutamom volt a legtisztább, ott rajt-cél győzelmet tudtam aratni, az utolsóban nagyon jöttek rám, de jól hajtottam végre a gumi stratégiám, így tudtam fokozni a tempót, és azt is megnyertem. Nagyon boldog vagyok, mert az év elején még távolinak tűnt, hogy a WSK-ban is tudjak futamot nyerni. Most ez is sikerült!”

Az esős körülmények között zajló elődöntőben a harmadik helyről rajtolt, veszített pár pozíciót, de így is az ötödik helyen végzett. A döntőben a kilencedik helyről rajtolva feljött a hatodik helyre, de ott azonnal kitették a fűre. Később még egy ütközés miatt megint az eső miatt felázott fűről jött vissza, így az utolsó öt körben nyolc pozíciót javítva Martin megmutatta milyen fából faragták és a mezőny végéről a 18. helyen végzett.

„A döntőt sajnálom, abban sokkal több volt, mint a 18. hely, de az előfutamok eredményeinek nagyon örülök. Két hét múlva, ha a WSK Open Cup második futama, remélem, ott is ilyen jól sikerül az időmérő, a selejtezők, és az elődöntő, és lesz alkalmam egy ennél is jobb döntős eredményt elérni.”

Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények

WSK Open Cup, 1. futam, Lonato (Olaszország), 2021. szeptember 17–19.

Résztvevők: 71

Időmérő futam: 1.

Időmérő összesített: 3.

CD előfutam: 1. -> 1.

AC előfutam: 2. -> 5.

CE előfutam: 1. -> 3.

BC előfutam: 2. -> 4.

CF előfutam: 1. -> 1.

Előfutamok összesített: 3.

Elődöntő: 3. -> 5.

 

Döntő: 9. -> 18.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: