DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
Gokart

Ferjáncz András: Ezt is benzin hajtja

Válaszolta Ferjáncz András, a LiveWire Rally Team Mitsubishit hajtó pilótája, az interjú egyik kérdésére, hiszen 2015.04.11-én, egy gokartversenyen indult.

Mi is volt pontosan ez a rendezvény, amin részt vettél:

A Mezőhegyi nyílt Gokart Kupa I. fordulója, melyet a Kecskeméti gokart pályán rendeztek meg. Egy fordulóban 2 futamot kell teljesíteni, melyen egyként 10-15 körös.

Gokart_FerjanczA (1)



Hogy jött az ötlet, hogy indulj ezen a versenyen?

Támogatónk a versenyfelszerezlés.hu. tulajdonosa Gorzó Zsolt invitált erre a rendezvényre, hiszen egy külön betétfutamot hirdettek a média számára, melyben részt vehettünk. Hallgatva az előrejelzésre gondoltam, ha már jó idő van, ne otthon töltsem a napot, természetesen Niki is elkísért, de most nem volt olyan sok teendője, mint a Rallye2-es versenyeken, csak szurkolt nekünk.

Ezek szerint Zsolttal egymás ellen indultatok?

Igen, hiszen Zsolt gyakorlott gokartos és nekem is van némi tapasztalatom e téren, így szerintem méltó ellenfelei voltunk egymásnak. Vetélytársunk volt a DIGI Sport Vendégjátékos című adásának műsorvezetője, Csisztu Zsuzsa is. Jó kis játékos napot töltöttünk el ezen a Kecskeméti gokart pályán.

Milyen tapasztalatot sikerült szerezned?

Bármilyen versenykörülményben, szinte bármilyen járművel szerzett tapasztalat csak a javamra válhat, így most is, de észrevettem másképp, más technikával mozogtak a pályán a gyakorlott gokart versenyzők, mint én. Sőt az összehasonlítás azért sem valós, mert mi egy versenygokart butított változatával teljesítettük a 20 kört.

Milyen eredményt értetek el?

Az első futamban Zsolti a 3. helyen, én az 1. helyen végeztem, illetve a második futamban Zsolti a 2. és én szintén az 1. helyen. Ilyen eredmények után, talán nem ártana kicsit jobban belemélyedni ebbe a kategóriába is.

 

Köszönöm a riportot!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: