DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Sajtó: A Mercedes máris kiszállhat a Formula-E-ből

Az Autosport információi szerint a Mercedes mindössze kétévnyi jelenlét után búcsút is inthet a Formula-E-nek. A következő napokban érkezhet bejelentés a szakoldal szerint.

Már hosszú ideje a levegőben lóg, hogy a Mercedes elkötelezze magát a Formula-E mellett a harmadik generációs autók fejlesztése érdekében, azonban azon túl, hogy a csapat aláírt egy előszerződést, hogy elkezdje a fejlesztéseket a Gen3 szabályok szerint, hivatalosan még mindig nem kötelezték el magukat a folytatás mellett.

Nos, az Autosport.com információi szerint nem is fogja, ugyanis Toto Wolff azt nyilatkozta a szakoldalnak, hogy már meghozták a döntésüket ezzel kapcsolatban, ami az Autosport szerint a kiszállás lesz, a Daimler döntése alapján.



„Amennyiben a Mercedes elhagyná a Formula-E-t, amit nem mondtunk ki, akkor alternatív stratégiákat kell kitalálnunk” – kezdte a Mercedesnél előkelő pozíciót betöltő Wolff. Nemcsak azért vagyunk a sportban, hogy versengjünk. Ennek marketingértéke is van és egy kommunikációs platform.”

„Persze a technológia és a marketing kéz a kézben járnak, mi pedig folyamatosan elemezzük a lehetőségeket és az eredményeket, amik mind egy célt szolgálnak: hogy megtudjuk hol is lássuk a márkát a jövőben. Bármi is legyen a döntésünk, nem azért akarnánk kiszállni, mert már nem élvezzük a dolgot” – mondta Wolff már nem is annyira sejtelmesen, amiből valóban arra lehet következtetni, hogy a Mercedes mindössze kétévnyi jelenlét után kiszáll az épp idén világbajnoksággá avanzsáló Formula-E-ből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: