DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Vergne: Ha Alonso a legjobb, jöjjön és győzzön le minket!

Az F1-et is megjárt kétszeres Formula-E-bajnok szerint az elektromos világbajnokságon a spanyol egyenlő autókkal bizonyíthatná, hogy tényleg minden idők egyik legjobb versenyzője.

Fernando Alonso az utóbbi néhány évben a Formula-1-en kívül is számos szakágban kipróbálta magát és sikereket aratott: az Endurance-világbajnokságon is begyűjtött egy FIA vb-címet, menet közben pedig kétszer is megnyerte a Le Mans-i 24 órást; szerencsét próbált az Indy 500-on, s első nekifutásra 2017-ben vezette is a futamot, mielőtt műszaki probléma miatt kiállt; nyert Daytonában; valamint rajthoz állt tavaly a Dakar Ralin.

alonso-alpine-f1-1



A spanyol tehát igencsak sokoldalúnak bizonyult, ezért sokan a jelenkor egyik legjobb autóversenyzőjének tartják annak ellenére, hogy az F1-ben csak két vb-címig jutott. Jean-Eric Vergne sem kételkedik ebben, de a Formula-E kétszeres bajnoka szerint az elektromos sorozat lenne a tökéletes terep ahhoz, hogy ezt végképp igazolja Alonso:

„Két éve ott voltam Le Mans-ban Fernando Alonsóval” – elevenítette fel Vergne a Mundo Deportivónak nyilatkozva. „A Formula-E-ben mindenkinek egyforma az autója és egyforma esélye van a győzelemre. Ha úgy gondolod, hogy te vagy a legjobb, gyere át a Formula-E-be és próbálj meg legyőzni minket. Fernando hihetetlen dolgokat ért el a sportunkban, és ha át akarna jönni a Formula-E-be, az mindenki számára fantasztikus lenne.”

Vergne egyúttal beszélt a saját karrierjéről is: elismerte, hogy a Formula-1-ben nem járt sikerrel, de elmondása szerint van élet a száguldó cirkuszon túl is, és neki sikerült is megfordítania a karrierjét a Formula-E-ben.

„Az életben mindig sikeresek akarunk lenni. Sok versenyző lehet bajnokesélyes. Nyilván mindenki arról álmodik, hogy Formula-1-es világbajnok lesz, de számos dolog van az F1-en túl is. Bajnok lehetsz más versenyképes sorozatokban, mint például a rali, a Formula-E vagy a gokart, és számomra az a fontos, hogy címekért harcolhassak. Szeretnék egynél és kettőnél is több bajnoki címet szerezni, és ezzel bekerülni a sportunk történelemkönyvébe. A Formula-1-ben is megfordultam, és szerintem ott megbuktam, de aztán kaptam egy második esélyt ugyanebben a sportban, csak másik kategóriában. Ezzel pedig éltem is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: