DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Megvan, hol és mikor indul a Formula-E idénye

Miközben több széria szezonrajtja körül is sok a kérdőjel, az elektromos sorozat megerősítette, hogy megtartják a chilei futamok halasztásával évadnyitóvá előlépő szaúd-arábiai éjszakai versenyeket.

A Formula-E roppant optimista módon már tavaly nyáron közzétette az előzetes 2020/2021-es versenynaptárát – bár helyesebb lenne 2021-esnek hívni, hiszen csak idei futamok szerepeltek benne –, ám a továbbra is tomboló koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak kukázni a tervezetet, s úgy dönteni, hogy inkább blokkonként jelentik be a fordulókat. Csakhogy már az első néhány bejelentett állomáson is változtatni kellett, hiszen néhány hete a briteknél megjelent új vírusmutáció miatt elhalasztották a santiagói duplát, amelyet január 16-án és 17-én rendeztek volna, s amely évadnyitóként szolgált volna.

fe-dirihay-1



A chilei versenyek után Szaúd-Arábia következett a sorban február utolsó hétvégéjén, a Formula-E pedig egy rövid tweetben megerősítette, hogy a Dirija ePrix-t a tervek szerint meg is tartják. „A Dirija E-Prix fogja elindítani a Formula-E világbajnokság hetedik szezonját 2021. február 26-án és 27-én a Formula-E első éjszakai versenyeivel” – írták. A bejegyzésből az is kiderül, hogy az eredeti elképzelések szerint az idén már világbajnoki státuszt kapó sorozat első villanyfényes futamaival fog indulni az idény.

Arról egyelőre nincs információ, hogyan folytatódhat a szezon az arab dupla után. Az elhalasztott santiagói versenyek kapcsán például korábban „az első negyedévben” való pótlást emlegettek, de ez eléggé kétségesnek tűnik a folyamatosan változó pandémiahelyzet okán. A Motorsport.com úgy tudja, a Formula-E szervezői a hónap későbbi részében terveznek további helyszíneket és időpontokat véglegesíteni és bejelenteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: