DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Az Audi után a BMW is kiszáll a Formula-E-ből

Szerda este a bajor márka közleményben jelentette be, hogy a soron következő 2021-es évad végén – a négycsillagosokhoz hasonlóan – távoznak az elektromos sorozat mezőnyéből.

Záporoznak a motorsportos programokat érintő bejelentések a német gyártóktól: az Audi hétfőn közölte, hogy elindulnak a Dakaron és LMDh-projektet indítanak, cserébe viszont 2021 végén távoznak a Formula-E-ből, míg kedden a Volskwagen jelentette be, hogy mindenféle gyári motorsportos szereplésnek véget vet. Most pedig a BMW is beállt a sorba, méghozzá az Audihoz részben hasonló közleménnyel, ugyanis ők is kiszállnak a Formula-E-ből a soron következő évad végén!

bmw-fe-valencia-teszt



A bajor márka a kezdetek óta az elektromos széria partnere, gyári szinten pedig a Gen2-es autók megjelenésével, a 2018-2019-es idényben csatlakoztak az Andrettivel együttműködve. A közleményben olvasható indoklás szerint a BMW-nél úgy érzik, kihasználták a Formula-E technológiájának átültetésében rejlő lehetőségeket, s mostantól inkább az ötödik generációs BMW E-drive-ok tömeggyártására fókuszálnának.

A 2021-ben immár világbajnoki státuszt kapó Formula-E tehát egy év múlva két gyártóját is elveszíti – igaz, az Audi a Virgin hajtáslánc-beszállítójaként még érintett marad a sorozatban. A BMW távozása után viszont kérdéses, mi lesz az Andretti sorsa, amely egyébként Maximilian Güntherrel és Jake Dennisszel száll harcba jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: