DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A címvédő szerint illene Hamilton mentalitásához a Formula-E

A Formula-E első kétszeres bajnoka, a címvédő Jean-Eric Vergne el tudná képzelni, hogy Lewis Hamilton is náluk versenyezzen idővel, szerinte ugyanis az angol környezettudatos mentalitásához illene a bajnokság.

Lewis Hamilton nem egyszer sürgette már követőit a környezettudatos(abb) életmód felé, például az étrendjükön keresztül, ezzel pedig sok jó pontot szerzett az embereknél, például a korábbi F1-es rivális, jelenleg már a Formula-E-ben versenyző Jean-Eric Vergne-nél is.

„Hogy őszinte legyek, néhány éve nem biztos, hogy egyetértettem volna vele” - ismeri el a francia a Motorsport.com felvetésére. „Azóta viszont, hogy ő és más ismert sportolók is gyakorlatilag ugyanazt szajkózzák, én is máshogy állok ehhez a témához. 100 százalékban egyet értek vele, és szeretnék én itt még többet elérni, hogy én is minél több ember előtt hallathassam a hangom.”

00119022_710



Vergne számára Hamilton egyfajta példakép. „Még a repülőjét is eladta. Sokkal környezettudatosabb és sokkal inkább figyel ezekre a problémákra sok embertársánál. Ki tudja, talán azért kap mégis annyi kritikát, mert benzines autóval versenyez, ez pedig minden más sportnál jobban szennyezi a környezetet. Éppen ezért gondolom azt, hogy idővel logikus lenne, ha átnyergelne a Formula-E-re, hogy aztán sokkal több lehessen, mint egyszerű autóversenyző. Sokkal több lehet ennél, ugyanis amellett, hogy idővel ő lehet minden idők legnagyobb versenyzője, megváltoztathatja a következő generációk mentalitását. Példakép lehet számukra.”

Vergne gondolatai egyébként nem teljesen megalapozatlanok, nemrég ugyanis a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is úgy nyilatkozott, szívesen Hamilton rendelkezésére bocsátják az ottani autójukat - a Formula-E-ben egyébként a Mercedesnek ez lesz az első szezonja.

Vergne sem szeretne egyébként megragadni az egyszerű autóversenyző szintjén. „Sokat tanulhatok például abból, ahogy Lewis áll a világ dolgaihoz. Neki már közel sem csak a győzelem számít, hanem hogy jobb ember is legyen mellette. A zöldebb mentalitással kapcsolatban üzeneteket kell küldenünk, én magam pedig sokkal többet tudok tenni, mint hogy egyszerűen versenyeket nyerek. Ezt imádom. Ami pedig a saját dolgaimat illeti, szeretnék sokkal energikusabb lenni, és ha jön mondjuk egy rossz verseny, mert nyilván fog, könnyebben venni. Annyi minden más van még az életben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: