DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Svájcot ütheti ki a városligeti Formula-E-verseny

Új részletek derültek ki a tervezett Budapest ePrixről: már a következő hónapokban eldőlhet, lesz-e verseny a fővárosban – a helyszínek közül a Városliget tűnik fő esélyesnek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke május végén Magyarországon járt, ahol találkozott Oláh Gyárfással, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökével, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral. Ismert az is, hogy az illetékesek egyeztettek két világszintű sorozatról, melyek a közeljövőben hazánkba érkezhetnek: a Formula-E-ről és a ralikrossz-világbajnokságról.



Az elektromos autóversenyzésre specializálódott e-racing365.com további információknak is birtokába jutott a találkozón elhangzottakkal kapcsolatban. A lap szerint több külvárosi és belvárosi budapesti helyszín felmerült a Formula-E versenye kapcsán. A befutó a Városliget lehet – a 60-as években túraautó-versenyeket rendeztek itt –, melyet Tarlós István főpolgármester is támogat.

A Budapest ePrix Svájcot válthatja a Formula-E versenynaptárában, ahol a széria jövő héten fog másodszor versenyezni – tavaly Zürich volt a házigazda, idén Bern lesz –, de a lap értesülései szerint az elmúlt hónapokban a folytatás bizonytalanná vált.

Az e-racing365.com hozzáteszi, a budapesti verseny sorsa a közeljövőben eldőlhet: a magyar fél már az őszi önkormányzati választások előtt véglegesítené a megállapodást.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: