DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Formula-E

Vergne máshogy vezet bajnoki címe óta

Jean-Eric Vergne 2018-ban hosszas várakozás után végre felülhetett a Formula-E trónjára. A francia elmondása szerint a bajnoki cím óta máshogy vezet, mint addig.

A Toro Rosso korábbi F1-es versenyzője, Jean-Eric Vergne a 2017-18-as Formula-E szezon során négy győzelmet szerzett, ebből hármat a pole-pozícióból indulva. Santiagóban és Punta del Estében kétszer is komoly nyomás alá helyezték a győzelemért folytatott harcban, a francia azonban mindkétszer állta a sarat, előbb csapattársa, André Lotterer, majd Lucas di Grassi ellen. Ezeken a versenyeken úgy tűnt, mintha az időmérős tempója még erősebb lenne annál, amit a versenyen mutatott.

Az idei szezonnyitó Rijádban ehhez képest teljesen más képet mutatott, ugyanis Szaúd-Arábiában csak az ötödik helyről tudott indulni, de féltávnál majd vezetett - ezt követően büntetést kapott és visszaesett, majd másodszor is felzárkózott, egészen a második helyig, ráadásul mindössze négy tizeddel lemaradva Antonio Felix da Costa mögött.

03418010_299



„Ha visszagondolok a tavalyi évemre, nem gondolom, hogy különösebben gyors lettem volna, ott sokkal több múlt azon, hogy tudok védekezni” - gondolkozott el Vergne a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Szóval idén igyekeztem fejlődni, és úgy gondolom, sikerült is jobban koncentrálnom erre. Meg kell ezt őrizni az egész szezonban.”

Bár Vergne az egyéni bajnoki címet kényelmesnek mondható, 54 pontos előnnyel húzta be Lucas di Grassi előtt, csapatának, a Techeetah-nak nem jött össze a győzelem, és két ponttal alulmaradt di Grassi és Daniel Abt csapatával, az Abt Audival szemben. Az idei szezonból egyelőre egy verseny telt el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: