DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Női pilóták teszteltek a Formula-E-ben

Az Ad-Diriyah ePrix után nem állt meg az élet a bajnokságban: a csapatok maradtak a szezonnyitó helyszínén egy teszt erejéig, mi több, kilenc hölgy is lehetőséget kapott a második generációs modellek vezetésére.

Michela Cerruti, Simona de Silvestro és Katherine Legge révén három női versenyző is kipróbálhatta magát az elektromos sorozatban az elmúlt négy év során – legtöbbre a svácji hölgy vitte, négy pontot szerzett a 2015-2016-os szezon során. De Silvestro mellett Legge is ott volt Ad-Diriyah-ban, hiszen a Formula-E kilenc csapata külön hölgyek számára szervezett tesztet a szezonnyitó utáni gyakorlás részeként.

De Silvestro a Venturi, Legge a Mahindra színeiben körözhetett, de olyan ismert nevek is kipróbálhatták magukat az utcai pályán, mint az IndyCar-pilóta Pippa Mann (GEOX Dragon), Tatiana Calderón (DS Techeetah), Carmen Jorda (Nissan e.dams), vagy éppen Beitske Visser (BMW I Andretti). Carrie Schreiner a HWA Racelab, Jamie Chadwick a NIO, míg Amna Al Qubaisi az Envision Virgin autóját vezette vasárnap. Az emirátusokbeli Al Qubaisi az első arab származású nő lett, aki beülhetett egy Formula-E-modellbe.

A tesztnapot egyébként Sam Bird (Envision Virgin) zárta az élen a címvédő Jean-Eric Vergne előtt – a harmadik helyen meglepetésre ott áll Carmen Jorda neve, ám csak azért, mert Oliver Rowlanddel osztozkodott a Nissan autóján. Ugyanígy lett nyolcadik Pippa Mann, párban José Maria Lopezzel, a legjobb egyedül autózó hölgy a korábban Saubert tesztelő Simona de Silvestro lett a 10. helyen zárva – legjobb ideje 2,5 másodperccel maradt el Birdétől.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: