DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

A Formula-E-be szerződött a Ferrari saját nevelésű versenyzője

A Ferrari juniorprogramjának tagja, a tavaly és idén az F2-es bajnokságban versenyző Antonio Fuoco a Formula-E-be szerződött tesztpilótának, de tovább üti a vasat a Ferrarinál is.

A Ferrari utánpótlás-neveldéjével kapcsolatban az utóbbi egy-másfél évben a hírek leginkább (időrendi sorrendben) előbb Antonio Giovinazziról, majd a monacói Charles Leclercről szóltak, sőt, ez a két versenyző 2019-ben egyaránt a rajtrácson lesz: Leclerc azután, hogy idén első szezonját teljesítette a Saubernél, a következőt már a Ferrarinál kezdheti meg, Giovinazzi pedig azután, hogy tavaly teljesített két beugró versenyt a Saubernél, 2019-ben már teljes szezonra kerül a svájciakhoz.

A Ferrari juniorprogramjának van egy harmadik versenyzője, Antonio Fuoco is, aki a 2017-es és az idei szezont a Formula-2-ben teljesítette, előbbi szezont a Premánál, a már említett Charles Leclerc csapattársaként, idén pedig a Charouz Racing színeiben versenyzett. Tavaly és idén egy-egy futamot tudott nyerni, előbbi szezont a nyolcadikként zárta, idén egyelőre hetedik összetettben úgy, hogy van még egy hétvége az F2-es szezonból.

03618002_090



Fuoco nemrég a Formula-E-ben tesztelte a Dragon Racing autóját, a munkán az F2-es rivális Maximilian Güntherrel, valamint a korábbi túraautó-világbajnok José María Lópezzel osztozott.

„Volt lehetőségem arra, hogy teszteljem az autót, azért is, mert egyébként a GEOX szeretne egy olasz versenyzőt ott, ahol szponzorként jelen van” - mondta Fuoco a lehetőséggel kapcsolatban. „Azt hiszem, jó voltam, kellően gyorsan tudtam menni. A szerepem most az lesz, hogy az autó fejlesztésében segítsek a csapatnak, és hogy dolgozzak a szimulátorban. Ezen kívül várok és készen állok. De remélem, lesz lehetőségem versenyezni is.”

Fuoco a valenciai teszt második és harmadik napjának felét kapta meg a körözésre, végül legjobb eredménye egy 21. idő volt a 24 pályára guruló versenyző közül. Az olasz lehetőséget kapott volna az első napon is, akkor azonban egy technikai hiba miatt nem tudott mért köröket futni. Amikor arról kérdezték, tervez-e mást is a Formula-E tesztpilótáskodás mellett, az olasz egyértelműen igennel válaszolt: „A Ferrarival is tárgyalunk a jövőről, hamarosan remélhetőleg be tudok számolni konkrétabb dolgokról is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: