DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Heidfeld cáfolja Vettel állításait

A napokban Sebastian Vettel kritikus hangon beszélt a Formula-E-ről, ám az elektromos sorozat egyik nagynevű menője, Nick Heidfeld a legkevésbé sem ért egyet honfitársa negatív érveivel.

A négyszeres világbajnok Formula-1-es pilóta nemrég elmondta véleményét a Formula-E szériáról, amit nem tart túlságosan izgalmasnak. A korábban hosszú éveken át a száguldó cirkuszban is megfordult Nick Heidfeld viszont éppen az ellentábort erősíti, szerinte a rajongók egyre nagyobb száma, valamint a komoly gyártók folyamatos érkezése is az FE erejét mutatja.

„A Formula-E nem azért született meg, hogy helyettesítse a Formula-1-et. Elképesztően izgalmas versenyeket hozunk össze, ahol általában senki nem tudja előre, ki fog nyerni. Az F1-ben sokkal inkább megjósolható a győztes személye. Nálunk több előzési manővert látni, annak ellenére, hogy utcai pályákon versenyzünk. A sorozat jobb jövőképet vázol fel, mint az F1” – nyilatkozta Nick Heidfeld a Speedweek.com hasábjain. A rutinos német versenyző szavait támasztja alá, hogy jelen van az Audi, a Renault, a Jaguar és a BMW is, valamint küszöbön áll a Mercedes és a Porsche belépése.

Gyakran történik koccanás a Formula-E-ben


„A fiatalok jobban érdeklődnek a Formula-E iránt. A pálya mellett jóval több családot látunk, gyerekekkel, talán azért, mert csendesebb a versenyzés. Hogy az FE nem lenne motorsport? Én ezt nem így látom. Ez egy olyan sorozat, ami egy belsőégésű motor nélküli motorsport”.

„Egészen magas színvonalat értünk már el, a mi versenyzői mezőnyünk az egyik legerősebb. Az is mellettünk szól, hogy egyre csak jönnek a nagy gyártók. Hogy unalmas lenne a pilóták számára? Annyi igaz, hogy a versenyautók lassabbak, mint a Formula-1-ben. Ugyanakkor rengeteg kihívást tartogat számunkra, teljesen új dolgokat kell megtanulnunk. Hogyan takarékoskodjunk az energiával, mikor emeljük el a gázról a lábunkat, a városi pályákon való versenyzés pedig külön izgalommal jár” – tette hozzá a negyven éves Heidfeld, aki korábban több dobogós helyet is szerzett Formula-1-es pályafutása alatt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: