DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Vettel a Formula-E-t kritizálja

Sebastian Vettel nem beszélt pozitívan az egyre népszerűbb elektromos szériáról. A német felsorolt néhány érvet, amiért valószínűleg ő sosem fog a Formula-E-ben szerepelni.

A motorgyártók és a közönség számára is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az idén negyedik szezonját taposó széria. A Renault, a BMW, a Jaguar, és az Audi már a Formula-E résztvevői, ráadásul a Mercedes és a Porsche is tervez csapatot indítani a közeljövőben.

Az F1-es mezőnyből Felipe Massa nevét hozták össze a sorozattal év közben. A brazil leszögezte, hogy F1-es pályafutása után szívesen indulna a Formula-E-ben, ahol tárt karokkal fogadnák a veterán pilótát.

 vettel-a-formula-e-rol-2017



Sebastian Vettel következő mondatából azonban nem az derül ki, hogy átpártolna a szériába: „Számomra nem ez a sorozat jelenti a jövőt. Az E-mobilitás jelenleg nagyon népszerű világszerte, de bárki, aki a motorsportot jellemzi, nem a Formula-E-re gondol.”

„Az autók nem valami gyorsak, és néhány versenyző, aki ott vezet, azt mondta nekem, hogy a versenyzés ezekkel a gépekkel nem valami élvezetes” – mondott egy újabb ellenérvet a négyszeres F1-es világbajnok a Formula-E ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: