DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Tárt karokkal várják Massát a Formula-E-ben

Massa hazai nagydíján emlékezetes búcsút vett az F1-től, hiszen remek versenyzést mutatott be hetedik helyezésével. A brazil nem teszi le teljesen a lantot: egy másik szériában tárt karokkal várják.

Bár egy futam még hátravan a szezonból, Felipe Massa utoljára versenyzett F1-es autóval Interlagosban, ahol ismét érzelmes futamon van túl. Remekül sikerült a brazil utolsó hazai versenye, hiszen a maximumot hozta ki a Williamsből, és Fernando Alonsót is végig maga mögött tudta tartani így védve a hetedik pozícióját.

A brazilnak azonban nem kell Abu Dhabi után végleg lemondani a versenyzésről, hiszen egy másik világbajnokságban is szívesen fogadnák. A Formula-E vezérigazgatója, Alejandro Agag alig várja, hogy az egyre inkább feltörekvő és népszerű szériájában láthassa a veterán brazilt.

 massa-a-formula-e-ben-2017



Agag szerint Massa - aki egyébként korábban már tesztelt Formula-E-s autót - a következő utáni szezontól már csatlakozhatna is a mezőnyhöz: „Felipe nagyon csalogató a sorozat számára, mivel rendkívül tehetséges versenyző. Nagyon valószínű, hogy az ötödik szezonban már a mi szériánkban fog versenyezni, de ez nem az én kezemben van, ez a csapatokon múlik.”

A vezérigazgató elmondta, csak a kései F1-es versenynaptár akadályozhatja meg Massa jövő évi szereplését a Formula-E-ben: „Nagyszerű lenne a bajnokság szempontjából, de a következő szezonra talán már túl késő a csatlakozása, mert az F1 egészen november végéig tart. De ki tudja, bármi történhet hamarabb is, mint később, ha a körülmények engednék a csatlakozását a következő szezonra, tárt karokkal fogadnánk őt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: