DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

Formula-E: Di Grassi tovább faragta az etalont

Véget ért a Formula-E előszezoni tesztjeinek negyedik napja Doningtonban, és hétfő után ismét az Audi Sport Abt egyik autója végzett az élen, ezúttal Lucas di Grassi vezetésével.

Az első szezon bajnoki tabellájának harmadik helyezettje tovább faragott a tegnap csapattársa, Daniel Abt által felállított körrekordon, először tolva 1:30 alá a Formula-E autóval elért legjobb időt a brit pályán. Pedig úgy tűnt, 1:29,920-as idejét Jean-Eric Vergne még felülmúlhatja, aki egyik gyorsköre során jobb volt nála az első szektorban, ám a célvonalig visszábbvett a tempóból. A francia végül a 6. helyen zárta a napot.

_l5r1755



Di Grassi mögött Sebastien Buemi Bruno Senna és a ma 34. születésnapját ünneplő Nicolas Prost végeztek. Heidfeld lett az ötödik, noha délelőtti idejével a negyedik lehetett volna, ha a sorozat tesztnapjain bevett szokás szerint nem nullázták volna le az eredményeket az ebédszünet két órája alatt.

A China Racing nem futott időmérős köröket, így fordulhatott elő, hogy Nelson Piquet Jr. és Oliver Turvey csak a 11. és 12. helyen szerénykednek a tabellán. A két szenvedő csapat helyzete pedig nem sokat változott keddre sem - Trulliék nem is voltak ott a pályán, míg az Andrettivel Simona de Silvestro ezúttal legalább már néhány installációs kört teljesíteni tudott, noha napja most is szoftvergondoktól és az akkumulátor meghibásodásától volt hangos.

 

Jövő hétfőn és kedden, augusztus 24-25-én az utolsó két kollektív tesztnap vár a Formula-E mezőnyére, szintén Doningtonban.

CMtGToLWoAA9lIm

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: