DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Újabb körrekorddal folytatódott a Formula-E tesztje

Mi sem jelzi jobban az elektromos sorozat új technológiájának fejlődését, hogy az e heti tesztek első napján már meg is dőlt a múlt kedden felállított legjobb idő. Daniel Abt az élen, két csapatnál nagy a baj.

Az Audi Sport Abt pilótája a két szakaszra osztott nap délutánján 30 kört teljesített, és igazán csak az utolsó percekben vetette magát észre, amikor 1:30,250-es idejével felülmúlta a múlt héten Sebastien Buemi által elért legjobb FE-kört Doningtonban, a kategória otthonának számító pályán.

A második helyen Nicolas Prost, a harmadikon pedig Sam Bird végzett, kettőjüket csupán két ezred választotta el egymástól a nap végén. Produktív napot zárt még a Dragon Racinggel Loic Duval, és eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta Jacques Villeneuve is, aki ötödik helyen zárta a napot, és utolsóként még egy másodpercen belül maradt Abt űridejéhez képest.

11035294_998158273557387_6053042890430656237_n



A nap legaktívabbja az a Nicolas Lapierre lett, aki először kóstolt bele az elektromos sorozatba az Aguri volánjánál, és akár versenyzői szerződést is kaphat. Problémákkal szembesült azonban az első szezon bajnoki tabellájának első két helyezettje: Sebastien Buemi és Nelson Piquet Jr. nagyjából egy időben álltak meg a pályán akkumulátorhiba miatt.

Vannak azonban akiknél még nálunk is nagyobb a gond. Az a két csapat, amely a múlt heti két tesztnapon is alig hallatott magáról, most is a garázsban maradt. Trulliék tulajdonképpen meg sem jelentek, miután az elmúlt héten annyira túlhevültek akkumulátoraik, hogy azok használhatatlanná váltak. Nem kizárt azonban, hogy kedden megpróbálkoznak a pályára lépéssel.

Az Andrettinél pedig hiába az új csilli-villi szponzor és technikai partner, a szezonra frissen leszerződtetett Simona de Silvestro az ideje nagy részét fotózkodással és interjúkkal tölthette, mivel autója továbbra is komoly szoftverhibáktól szenved. A svájci pilótahölgy délután ugyan egy alkalommal megpróbálkozott a körözéssel, ám autója már a bokszutca végén felmondta a szolgálatot. 

 

A hétfői tesztnap végeredménye:

CMoSKccUwAAX27z

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: