DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

Egészségi okból nem versenyez az ex-F1-es

Rejtélyes problémái miatt kénytelen visszalépni a Formula-E második szezonjától az egykor a Toro Rosso színeiben két és fél szezont teljesítő egykori F1-es pilóta. A részletek nem ismertek.

Jaime Alguersuari, aki két és fél éven át szerepelt a Formula-1-ben a Toro Rosso színeiben, egészségi állapota miatt kénytelen visszalépni a Formula-E második szezonjától. A spanyol versenyző FIA-licenszét a londoni szezonzárót megelőzően függesztették fel, a hírek szerint azután, hogy a moszkvai ePrix-t követően elájult. A versenyző így közölte a hírt rajongóival:

„Július során több vizsgálatnak is alávetettem magam, ám nem találtak megoldást a problémámra, és továbbra is a végső diagnózisra várok. Ebből az okból kifolyólag kénytelen vagyok bejelenteni, hogy sajnálatos módon nem tudok részt venni a Virgin Racing színeiben az FIA Formula-E bajnokságának 2015/16-os szezonjában.”

algu_fe



Más hírek is vannak pilótafronton az elektromos szériában. A Motorsport.com arról értesült, hogy a Mahindra Racing négy jelölt közül választja ki Bruno Senna csapattársát, akit hétfőn jelentenek majd be Doningtonban. Két egykori F1-es pilóta, Giedo van der Garde és Giorgio Pantano mellett Antonio Felix da Costa és Adam Carroll szerepel a jelöltek listáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: