DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F2/F3

F3: Remek csata és óriási baleset a sprinten

Nagyszerű izgalmakat tartogatott az F3 sprintfutama Ausztriában: a hiteches csapattársak és a McLaren-junior csatájából végül Nikola Tsolov jött ki győztesen, Montoya pedig a falban végezte.

A Formula-3-asok nyitották a sprintfutamok sorát szombaton Spielbergben. A fordított rajtrácsos versenyt a McLaren juniorja, Martinius Stenshorne kezdhette a pole-pozícióból, mögötte Christian Mansell és az Alpine fiatalja, Nikola Tsolov sorakoztak fel.

Mansell el tudott menni a rajtnál Stenshorne mellett, aki azonban még kanyarokon keresztül szorongatta a britet. A kettejük csatájának köszönhetően végül Tsolov lett a nevető harmadik, aki el tudott menni a norvég pilóta mellett. Egy, a mezőny hátsó felében történt incidens miatt rögtön pályára hajtott a biztonsági autó, amely mögött a két Hitech vezette a sort, nyomukban két McLaren-juniorral.

Az éllovas Mansell remekül kapta el az újraindítást és tartani tudta a vezetést. Közben az utolsó pontszerző helyekért csatázva a bajnokság második helyezettje, Luke Browning nagyszerű manővert mutatott be: egy kanyarban két autót előzött meg egyszerre a külső íven, s közben kicsit még a fűre is lement a Hitech-kel. Eközben az élen is változás történt, Tsolov a szélárnyékot kihasználva elment Mansell mellett, de nem dőlhetett hátra a bolgár, mivel a top pozíciókban autózó versenyzők végig pár tizeden belül maradtak egymáshoz képest.



Ennek meg is lett az eredménye: pár körrel a vége előtt ismét életre kelt a csata a csapattársak között az élen. Mansell és Tsolov körökön át előzgették egymást oda-vissza, ezt pedig a harmadik helyről figyelő Stenshorne tudta kihasználni, aki átugrotta a britet és feljött a második pozícióba a bolgár mögé. Ekkor újra jönnie kellett a biztonsági autónak, mivel Sebastian Montoya versenye egy csúnya baleset következtében korai véget ért. A kolumbiai szerencsére épségben ki tudott szállni a falba csapódó Camposból.

Az újraindítás után egy köre volt a mezőnynek eldönteni a pozíciók sorsát a leintésig, az élen azonban már nem történt változás az élen, így Tsolov szerezte meg a futamgyőzelmet Stenshorne és Mansell előtt, a negyedik helyen a másik McLaren-támogatott, Alexander Dunne jött be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: