DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F2/F3

Williams-akadémista és paraguayi pilóta a juniorok időmérőinek nagy nyertesei

Nem csak az F1-esek (sprint)kvalifikálnak ma: az F3 időmérőjén a Williams juniorja szerzett pole-t, az F2-ben pedig egy paraguayi versenyző is odafért az első sorba.

F3: Williams-akadémista az osztrák pole-ban

Az időmérő első felében nagyon szoros volt az állás a top 12 pilóta között, csupán két-három tizedmásodperc választotta el őket egymástól. A friss gumikra váltás előtt az újonc VAR-pilóta, Noel León állt az élen a premás Gabriele Mini és a szintén újonc tridentes Sami Meguetounif előtt. Az utolsó percek próbálkozásai előtt elkezdett cseperegni az eső a Red Bull Ringen, ez viszont nem látszott meg különösebben a köridőkön.

A Williams által támogatott Luke Browning másfél perccel a leintés előtt bő fél másodpercet javított az eddigi legjobb időeredményen és ezzel az élre állt. A britet nem is tudták letaszítani az élről ezután (részben a pályán kialakuló hatalmas forgalomnak köszönhetően), így övé lett a vasárnapi főfutam pole-pozíciója. Remekül zártak a Premák: mindhárom pilótájuk az első ötben végzett, Arvid Lindblad a második, Mini a negyedik, Dino Beganovic pedig az ötödik lett. Közéjük a harmadik pozícióba az MP Motorsport németje, Tim Tramnitz fért be.

 

F2: Meglepetéspilóta az első sorban

A Formula-2 kvalifikációjának elején a francia Isack Hadjar állt az élre egy remek körrel, viszont tíz perc után véget is ért számára az időmérő, mivel elfüstölt a motorja, így a camposos a hátralévő időben csak a többiek teljesítményét szemlélve izgulhatott. A legközelebbi üldözőinek a bajnoki éllovas Paul Aron és az MP Motorsport norvégja, Denis Hauger tűntek, de a McLaren juniorja, az első F2-es szezonját teljesítő Gabriel Bortoleto is erősnek tűnt.

A záró percekben a pálya javulásával párhuzamosan a köridők is jelentősen javultak. Aron egy hiba miatt átszánkázott a sóderágyon, ezzel tönkretette a gumiszettjét és kiszállt a pole-ért zajló csatából. Hauger vette át a vezetést kicsivel a leintés előtt, ezt az első helyet pedig meg is tudta tartani. A második helyre hatalmas meglepetésre az AIX paraguayi pilótája, Joshua Dürksen jött be, a harmadik pedig Bortoleto lett. A Mercedes fiatalja, Andrea Kimi Antonelli csupán a 16. pozícióban végzett, a Ferrari-junior Oliver Bearman pedig a kilencedik helyre fért be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: