DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F2/F3

F1 Academy: A Red Bullé egy egész csapat

Ahogy az F1-ben, úgy a legújabb betétsorozatban sem elég két autó a Red Bullnak: az Emirátusok két versenyzőnője és egy holland tehetség a csapatukban – és megjött az első festés is.

Az F1 Academy történetének második szezonjában mind a 10 királykategóriás csapatot egy-egy hölgyversenyző képvisel, míg a fennmaradó öt autóban induló pilótákat más partnerek támogatják. A Red Bull bejelentése értelmében immáron mind a tíz „F1-es” induló ismert, s az első „egyéb partnerre” is fény derült. Amely a Red Bull lesz.

f1-redbull1



A Red Bull Racing versenyzője a tavalyi szezont harmadikként záró emirátusokbeli Hamda Al Qubaisi lesz, míg az RB-t (avagy Visa Casgh App) versenyzője a testvére, Amna lesz. Mindketten az MP Motorsportnál versenyeznek majd, ahogy tavaly is tették, és a trió harmadik tagja is a holland csapatnál marad: Emely de Heus támogatója a Red Bull cég lesz – azaz voltaképpen az MP Motorsport egy az egyben a Red Bull csapata lesz a sorozatban.

Sarah Harrington, a Red Bull Academy program menedzsere így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Nagy örömmel üdvözöljük Hamdát, Emelyt és Amnát, három hihetetlenül tehetséges versenyzőt a Red Bull Academy programban, és alig várjuk, hogy szorosan együtt dolgozhassunk velük ebben a szezonban. Ez egy mérföldkő számunkra, és bizonyítja, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a női motorsport jövője iránt.

f1-redbull2

„Az F1 Academy lehetőséget biztosít arra, hogy valódi változásokat segítsünk elő a sportágban” – folytatta Harrington. „Ez egy nagyszerű ugródeszka, amely segít abban, hogy a versenyzők a következő szintre lépjenek. Rendkívül fontos pillanat ez a nők számára a motorsportban, és izgatottan várjuk, hogy mit hoz ez a szezon.”

A McLaren festést is villantott

A Red Bull versenyzőinek még csak az overálját pillanthattuk meg, a McLaren viszont már festést is mutatott. A Fülöp-szigeteki Bianca Bustamente természetesen papaja színű autóval versenyez majd, s a közösségi médiában némi trollkodást is megengedtek maguknak: a Hamilton–Ferrari bejelentést meglovagolva egy narancsszínű szívet és a 16-os rajtszámot osztották meg az X-en – ami ebben az esetben természetesen nem Charles Leclerc-é, hanem Bustamentéé.

bustamente-2

Az MP-n kívül egy csapat van még, ahol mindhárom versenyzőt bejelentették: a Premánál a mercedeses Doriane Pin (#28), a ferraris Maya Weug (#64) és az Aston Martin tagja, Tina Hausmann (#19) versenyez majd.

A szezon a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéjén, március 8–9-én veszi kezdetét.

f1a-mclaren

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: