DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Komoly változás előtt az F1 Academy

Bár 2023-ban még főként külön utakon jár a hölgyversenyzőknek szóló nevelősorozat, jövőre ez már másképp lesz és a Formula-1 hétvégéinek részét képezheti Stefano Domenicali szavai alapján.

Hamarosan útjára indulhat a hölgyeknek létrehozott széria, ami az F1 Academy névre hallgat. A bajnokságban F4-es autókkal mérhetik össze tudásukat a mezőny tagjai, ami viszont a naptárt illeti, olyan események betétprogramjában szerepelhetnek, mint a monzai WEC-forduló, a zandvoorti DTM-hétvége, vagy az európai NASCAR-sorozat valenciai állomása, de a Formula-1 USA Nagydíján is helyet kapnak.

Jövőre azonban már sokkal szorosabban kötődnek majd a királykategóriához, amiről az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali árult el néhány részletet a Sky Sports adásában pénteken.

„Még nem kezdtük el a szezont, de már most megerősíthetem, hogy jövőre az F1 Academy a Formula-1 versenyhétvégéin is jelen lesz. Ez természetesen nem mindenhol lesz így, de ez része lesz a sorozat népszerűsítését célzó terveinknek” – kezdte mondandóját a szakember.



 

„Ez olyasvalami, amire nagyon törekszünk, hogy biztosak legyünk benne, ez megfelelő erősítője lesz a növekedésnek.  Emlékszem, amikor tavaly kritizáltak, mert mondtam valamit, ami nem tiszteletlen volt, hanem tényként közöltem, ezért az F1 vezető szerepet vállalt, hogy megpróbáljon tenni valamit, befektetni abban a hitben, hogy a figyelem felkeltésével remélhetőleg minél hamarabb ott lehet egy lány vagy nő az F1-ben” – utalt arra, amikor arról beszélt, hogy szerinte még legalább öt évig biztosan nem lesznek hölgyek a mezőnyben.

„Susie Wolff fogja vezetni ezt a tervet, és a következő hetekben be fogjuk jelenteni a részleteket, ami többről szól ennél, mert el kell kezdenünk a figyelemfelkeltést” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: