DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

„Nem segített az FIA” – állítja a spái F2-es tragédia túlélője

Az Anthoine Hubert életét követelő balesetben érintett Juan Manuel Correa állítja: az FIA-tól semmilyen segítséget nem kapott az incidens után.

A 2019-es Belga Nagydíj szombati Formula-2-es futamán történt balesetben vesztette életét Anthoine Hubert, valamint szenvedett súlyos láb- és kisebb gerincsérülést Juan Manuel Correa. Az amerikai-ecuadori pilóta azóta már visszatért a versenypályákra, sőt idén teljes szezont fut újra az F2-ben.

f2-correa



Correa már a balesete után fél évvel is utalást tett rá, hogy úgy érzi, az FIA nem foglalkozott vele a súlyos incidenst követően. Akkor a belga pálya vezető orvosa, Dr. Christan Wallen úgy reagált a versenyző szavaira, hogy azonnali orvosi ellátásban részesült a baleset helyszínén, az ott beavatkozók mentették meg az életét.

Most azonban Correa a Track Limits podcast adásában újra felidézte a legnehezebb heteket és hónapokat: „Egyedül voltam. Velem voltak a családom, a barátaim, a körülöttem lévők, de zéró támogatást kaptam az FIA-tól. Nagyon rossz volt, hogy őszinte legyek, roppant szomorú. Majdnem kihasználva éreztem magam olyan értelemben, hogy amikor jó show-t csinálok, akkor ott vannak és ők az elsők, akik ebből profitálnak.”

„Nem akarok túlságosan belemenni, mert érdekellentét van és újra itt versenyzem, de kicsit ilyen érzés volt, és nagyon-nagyon szerencsés voltam, hogy körülöttem voltak a saját embereim, akik segítettek, mert a rendszertől nem kaptam meg azt a támogatást, amit kellett volna. Amit mondhatok, hogy ha holnap valaki hasonló balesetet szenvedne, én ott lennék neki, ahogy nekem senki nem volt, mivel tudom, mire van szükségük és mi hiányzik nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: