DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Hat helyet javított Tóth László az idei első F3-as futamon

A rosszul sikerült pénteki időmérő edzés után a szombati sprintfutamon hat helyet javított rajtpozíciójához képest Tóth László, a Charouz Racing System magyar versenyzője a FIA Formula-3-as bajnokság bahreini idénynyitóján.

A 21 éves pilótát a 21. helyen intette le a kockás zászló, de pályaelhagyás miatt – több riválisához hasonlóan – utólag időbüntetést kapott, így végül 22. lett.

A pénteki időmérő edzésen a csapatnak nem sikerült a legjobb beállítást megtalálnia, így Tóth és két csapattársa sem tudott megfelelően gyors köröket autózni, ráadásul a magyar versenyzőnek a kvalifikáció végén futott leggyorsabb körét pályaelhagyás miatt törölte is a versenybíróság.

toth-laszlo-bahrein-sprint



Az este és az éjszaka folyamán ugyanakkor a csapatnak sikerült úgy módosítania a versenyautók beállításán, hogy azok a szombat délelőtti futamra versenyképesebbé váltak. 

Tóth László a 20 körös viadal során végül hat pozíciót tudott javítani a rajthelyéhez képest, de közben a többiekhez hasonlóan neki is meg kellett küzdenie a szervezők idei újításával, a gyorsan elkopó hátsó gumik okozta nehézségekkel.

A bahreini szezonnyitó hétvége főversenye vasárnap – magyar idő szerint – 9:45-kor rajtol el. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: