DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Szocsiban zárja a szezont Tóth László és a Formula-3-as mezőny

Pályafutása során először versenyez az oroszországi pályán a magyar pilóta, akinek most ér véget élete első Formula-3-as szezonja. Szimulátoron igyekezett minél jobban felkészülni.

A Formula-1-es Orosz Nagydíj betétprogramjaként sorra kerülő három versennyel fejeződik be az FIA Formula-3-as bajnokság idei szezonja, a Szocsiban elhelyezkedő pályán pedig ott lesz a mezőnyben Tóth László, a Campos Racing magyar versenyzője is.

Az F3-asok mostani idénye eredetileg októberben, az Egyesült Államokban zárult volna, de a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő utazási korlátozások, és logisztikai nehézségek miatt az a döntés született, hogy a mezőny Szocsiban fejezi be a bajnokságot. Tóth László számára teljesen ismeretlen az oroszországi pálya, korábban még nem versenyzett ezen az aszfaltcsíkon, az elmúlt héten pedig a Campos spanyolországi központjában igyekezett felkészülni a kihívásokra.

LT_Zandvoort_sat_5



„Szimulátoron gyakoroltuk a pályát, úgy érzem, meg is tanultuk. Felkészültünk a versenyhétvégére, amennyire tudtunk, de a körülmények még változhatnak, gondolok itt az időjárásra például. Ha esni fog az eső, akkor ahhoz alkalmazkodnunk kell, és a csütörtöki pályabejáráson is van még feladatunk bőven” – mondta Tóth László.

A magyar versenyzőt számos tényező hátráltatta ebben a szezonban, ezek közül az egyik legnagyobb gondot a koronavírus-fertőzése okozta, amely miatt ki kellett hagynia a franciaországi második fordulót. Tóth a hosszabb kényszerszünet után jól tért vissza a mezőnybe, Ausztriában, majd legutóbb, Hollandiában is volt jó futama, utóbbi helyszínen eddigi legjobb F3-as eredményét érte el, a második versenyen 16. lett. A 21 éves versenyző a 18-ból 15 futamon állt rajthoz a mostani idényben, és csupán egyszer kellett feladnia a küzdelmet, de akkor sem saját hibájából esett ki.

Az F3 oroszországi fordulójának programja pénteken – magyar idő szerint – 7.55 órakor kezdődik a szabadedzéssel, 12 órakor pedig már az időmérő következik. Az első futamra szombaton 7.35-kor, a másodikra ugyanazon a napon 12.40-kor, a harmadikra pedig vasárnap 8.55-kor kerül sor. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: