Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 14. vasárnap
F2/F3

Zandvoortban versenyez Tóth László és az F3

Alighogy véget ért az FIA Formula-3-as bajnokság legutóbbi, belgiumi fordulója, máris újabb kihívás vár a 30 fős mezőnyre, amely a nagy várakozással kísért Formula-1-es Holland Nagydíj betétfutamait teljesíti majd az újraaszfaltozott zandvoorti versenypályán.

Tóth László, a Campos Racing versenyzője szerdán utazott el a közvetlenül a tengerparton elhelyezkedő pályához, ahol csütörtökön már pályabejárás vár rá, valamint felkészítik a versenyautókat a hétvégére.

A 21 éves magyar versenyző az elmúlt hétvégén remekül teljesített Belgiumban, az extrém időjárási körülmények, a viharos esőzés, valamint a szél ellenére mindhárom futamon célba ért, sőt, kettőben sikerült javítania is a rajtpozícióján.Zandvoortban 36 év után rendeznek újra Formula-1-es futamot, amit a helyiek leginkább az elitkategóriában szereplő kedvencük, Max Verstappen miatt várnak. A pályát újraaszfaltozták, és már tavaly is rendeztek volna rajta F1-es versenyt, de akkor a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a viadalt.

Tóth László számára ugyanakkor nem teljesen ismeretlen a tengerparti aszfaltcsík, tavaly a Formula Renault Európa-kupában ugyanis már versenyzett a döntött kanyarjairól is elhíresült pályán.

„Zandvoort egy különleges helyszín, főleg a tengerpart közelsége és az általában erős szél miatt, ami tele fújja a pályát az apró szemű, tengerparti homokkal. Más jellegű kihívást jelent, mint mondjuk Belgium volt az előző hétvégén, de abban biztos vagyok, hogy izgalmas és érdekes futamokat láthatnak majd a nézők. Mint mindig, most is van egy alapbeállításunk, amelyből kiindulunk, a kisebb módosításokat pedig majd a helyszínen hajtjuk végre az autón, amikor már tisztában vagyunk a körülményekkel” – mondta Tóth László.

Az időjárás-előrejelzések szerint eső nem valószínű a hétvégén Zandvoortban, így várhatóan ezúttal a Formula-3-as és a Formula-1-es mezőny is „megússza szárazon” az edzéseket és a versenyeket.   

Az F3 hollandiai fordulójának programja pénteken 10.05 órakor kezdődik a szabadedzéssel, 13.50-kor pedig már az időmérő következik. Az első futamra szombaton 10.35-kor, a másodikra ugyanazon a napon 17.55-kor, a harmadikra pedig vasárnap 10.45-kor kerül sor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: