DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F2/F3

Öt tárgy, ami kell egy versenyzőnek

A Formula-3-ban szereplő magyar pilóta, Tóth László a sorozat hivatalos oldalának mesélt arról, számára melyek azok a tárgyak, amelyek elengedhetetlenek egy versenyhétvégén. Egészen hétköznapi kiegészítők lehetnek a sikeres felkészülés kulcsai.

A Campos tehetsége öt tárgyat választott ki, mint leglényegesebb tartozékot. Az első a fejhallgatója, melyet elmondása alapján mindenhova magával visz. Az eszköz zajszűrős, ami különösen a paddockban jön jól, ahol erősek a hanghatások. Saját bevallása szerint zenei ízlése hangulatfüggő, de főként rapet és hiphopot hallgat.

A második kellék egy igazi klasszikus, a notesz, melyet szintén mindig magánál tart, és a fontos információk memorizálásában van segítségére. A papír alapú jegyzetelés még a királykategóriában sem példa nélküli, elég csak Sebastian Vettelre vagy Mick Schumacherre gondolni. Tóth a jegyzetelést még gokartosként kezdte.



Harmadik választása a kékfényszűrő szemüvege, melynek hatékonyságáról ugyan megoszlanak a vélemények, de a fiatal pilóta szerint: „Ártani nem árt. A látásom tökéletes, és szeretném, ha ez így is maradna. Sok, képernyő előtt töltött idő után az alvásomat is segíti.”

Természetesen a modern technológia sem maradhatott ki a válogatásból. A tabletet a csapat biztosítja, és a mérnökökkel való kommunikációra szolgál, többek között kérdőívek formájában.

Végezetül az asztalra került még a kulacs, mint a hidratáltság biztosítéka. A pilóta ezt a darabot a versenyautón kívül használja, az autóba természetesen egy speciális változat kerül. Mint mondta, a palackok különlegessége, hogy személyre szabottak, színeikben pedig a versenygép festésével harmonizálnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: