DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Újra versenyez a spái tragédiát túlélő Correa

Másfél évvel az Hubert-baleset után visszatér Juan Manuel Correa, aki a Formula-3-ban áll rajthoz. Bár még ő sem tudja, mit várjon a szezontól, határozottan állítja, hogy ez csak az első lépés, a végcél a Formula-1.

Az amerikai-ecuadori Juan Manuel Correa eredményes pályafutást tudhatott magáénak az alacsonyabb sorozatokban: korábban gokartvilágbajnok volt, aztán a Lotus, majd az Alfa Romeo támogatását élvezve lépdelt a formulaautós piramisban. Bár a GP3-ban közepes eredményeket szerzett, Formula-2-es bemutatkozó szezonja ígéretesen alakult, kétszer is a dobogó második fokára állt, míg Belgiumban örökké meg nem változott az élete.

A 20 éves Correa is részese volt a tömegbalesetnek, amely Antoine Hubert halálát okozta: az ő autója száguldott bele oldalról a francia pilóta Ardenébe. A kettős lábtörést szenvedett versenyző három hétig volt mesterséges kómában. Az orvosok jobb lába amputációját javasolták, de ő a hosszú és gyötrelmes felépülési folyamatot választotta: az volt a célja, hogy újra versenyezzen, egyszer pedig elérje a Formula-1-et.

A 2020-as Belga Nagydíjon, egy évvel a baleset után még kerekesszékben jelent meg


Másfél évvel a baleset után valóra vált az álom: Correa az ART versenyzőjeként, a Formula-3-ban visszatér a pályára. A 2021-es szezon pedig csak az első lépés lesz számára végcélja felé.

„Mindenekelőtt extrém boldog vagyok, hogy visszatérhetek azután, amin keresztülmentem. Különösen hálás vagyok az ART Grand Prix-nek, nagyon sokat jelent számomra, hogy hisznek bennem és visszatérésemben” – olvasható a csapat oldalán Correa örömteli nyilatkozata. „Az F3 átmeneti év lesz, az álom továbbra is az, hogy elérjem az F1-et, ez visszatérésem első lépése. A célok még előttem vannak, hiszen már másfél éve nem vezettem autót, nagy tanulási folyamat vár rám. Nyitottan vágok neki a szezonnak, nem fogok nyomást helyezni magamra, azt nyújtom, amit bírok, hiszen már az is győzelem, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.”

„Szörnyűséges spái balesete, 2019. augusztus 30. óta Juan Manuel sok fejezeten ment át, mindig küzdve és észben tartva, hogy nem akarja feladni álmát, a versenyzést a lehető legmagasabb szinten” – mondta Sebastien Philippe ART-csapatfőnök. „Juan Manuel a bátorság és kitartás példája, az ART Grand Prix pedig büszke rá, hogy megadhatja a lehetőséget a versenyzéshez való visszatérésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: