DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Mick Schumacher: Elborítanak az érzelmek

Miután megszerezte a Formula-2 bajnoki címét, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher elmondta, milyen gondolatok kavarognak most a fejében.

Két évvel azután, hogy megszerezte a Formula-3-as Európa-bajnoki címet, 2020-ban a Formula-2 bajnokává vált Mick Schumacher, a Prema versenyzője. A német pilóta Callum Ilott-tal vívott heves harcot az F2-es bajnoki címért.

A rajtnál egészen a második helyig tört előre a Prema pilótája, azonban ezt követően több alkalommal is elfékezte magát – miközben bajnoki riválisa támadásait próbálta kivédekezni -, így kénytelen volt kereket cserélni a sprintversenyen a német.

Végül a 18. hely is elegendőnek bizonyult Mick Schumacher számára, hogy megszerezze a Formula-2 bajnoki címét, miután Ilott csak a 10. helyen ért célba. Édesapja nyomdokaiba lépve ezek voltak az első gondolatai, a jövőre már a – Haasszal – Formula-1-ben versenyző 21 esztendős Schumachernek:

„Szóhoz sem jutok…” – mondta még a csapatrádióban az újdonsült bajnok. „Mindent köszönök” – folytatta elcsukló hangon Schumacher. „Jobb lett volna, ha egy jó versenyt követően tudok most ünnepelni, de bajnokká válni hihetetlen érzés.”

Mick Schumacher 2020 F2-es bajnoka


„Óriási köszönettel tartozom a csapatnak, elképesztő munkát végeznek. Azt sem tudom igazából, mi történt velem a versenyen, elborítanak az érzelmek. Arra előre felkészültem, hogy nagyon szeles lesz az idő, amik megnehezítették a dolgomat, de nem fogok takarózni ilyesmikkel: elfékeztem magam, ez a kegyetlen igazság.”

„Ez aztán az egész versenyemet befolyásolta, teljesen elfogytak a hátsó abroncsaim, mondtam a csapatnak, hogy csinálnunk kell valamit! Tartottam végül attól a döntéstől, hogy bejöjjek a friss gumikért, de a csapat meggyőzött, hogy meg kell próbálnunk. Bár nem sikerült felzárkóznunk az élmezőnyhöz, de megszereztük a bajnoki címet.”

„Az emberek idővel majd elfelejtik ezt a versenyt és csak a szép dolgokra fognak emlékezni, valamint arra, hogy én szereztem meg a bajnoki címet. Tudom, mert én is így teszek majd. Nem gondoltam még az F1-re, egyelőre azt sem fogtam fel, hogy bajnok vagyok, ez is bele fog telni pár napba.”

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített nekem abban, hogy eljussak idáig. A szerelőknek, a barátaimnak, mindenkinek. Szeretlek titeket! Callumnak és Robertnek (Svarcman) is köszönettel tartozok, amiért az utolsó pillanatig hajszoltuk egymást. Nagyon nehéz dolgom volt, ugyanakkor élvezetes is. Óriási csók mindenkinek!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: