DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

F2: Az orvosi autó vitte a győztest a bokszba

A magabiztosan versenyző Dan Ticktum autója csak a leintés után adta meg magát, a negyedikként beérő Mick Schumacher pedig már második az összetettben Callum Ilott mögött a monzai sprintfutam után.

A szombati főfutam nyolcadik helyezettje, Louis Deletraz kezdte pole-pozícióból a vasárnapi sprintet, de a rajtnál a második helyről Dan Ticktum vette át a vezetést Olaszországban. A szombaton első győzelmét megszerző, Mick Schumacher a nyolcadik rajtpozícióból mindjárt nyert két helyet a rajt után, később pedig egészen a negyedik pozícióig verekedte fel magát. A menetelést egy hatalmas elfékezés szakította meg a célegyenes végén: a sikán bukóterében való manőverezéssel két helyet veszített, az elfékezett gumik vibrációja pedig gondot okozott a folytatásban.

A verseny legnagyobb incidense Felipe Drugovich kicsúszása volt Roy Nissany segítségével, melyet követően virtuális biztonsági autót rendeltek. A DAMS-es Ticktum végig kézben tartotta a vezetést, és 4,6 másodperccel szerezte meg szezonja második futamgyőzelmét. Problémája csak akkor adódott, amikor a versenyt leintették: ismeretlen okból a kavicságyba húzódott, az orvosi autó vitte vissza a bokszutcába a díjátadóra.



A pole-ból startoló Deletrazt viszont bedarálták az ellenfelek: Callum Ilott lett a második, Christian Lundgaard a harmadik. Guanyu Zhou műszaki hiba miatti kiesésével és Deletraz megelőzésével Schumacher végül megszerezte a negyedik helyet az ötödikként végző svájci és Robert Svarcman előtt.

Monzát követően a pontállás nagyon szoros az összetett elején, a Ferrari három akadémistája közt: Ilott 146 pontjával vezet, Schumacher 141 egységgel a második helyre jött fel (a leggyorsabb körért járó pluszpontokat is bezsebelte), a harmadik Svarcman 138 pontos.

Frissítve: Nem maradt elég üzemanyag az autójában, ezért elvették Dan Ticktum ma kora délután megszerzett Formula-2-es futamgyőzelmét. A DAMS pilótája a második helyről rajtolva nyert ma Monzában, ám mivel az FIA felügyelői nem tudtak elég üzemanyagot mintavételezni az autójából, ezért automatikusan kizárták őt a versenyből. A győzelmet így a mögötte 4,6 másodperces hátránnyal leintett Callum Ilott örökölte meg. 

A monzai 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: