DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

F2: Mazepin nyerte a gumistratégiák versenyét

Karrierje első F2-es győzelmét szerezte Nikita Mazepin az F2 szombati futamán Silverstone-ban. A Hitech pilótája bánt legjobban a gumijaival, miközben a többség szenvedett.

A sorozat hetedik futamán az újonc Felipe Drugovich rajtolhatott pole-pozícióból, ám a kemény gumikon elhibázott indulással kikerült kezéből a vezetés. Az élre a harmadik helyről rajtoló Mick Schumacher ugrott, akitől egy Stowe-ban kívülről bemutatott előzéssel Mazepin hamarosan átvette az első helyet. A páros a nyolcadik körben egyszerre cseréltette új szettre közepes gumijait, miközben a keményeken rajtoló Drugovich, Guanyu Zhou és Jack Aitken kint maradt a pályán.

EeWCQuDXsAAhgDG



A verseny előrehaladtával a lágyabb Pirelliken rajtolók felé billent a mérleg, amire Drugovich szemléletes példát nyújtott: a 19. körben abszolvált kiállásával Mazepin mögött 18 másodperces hátránnyal a 12. helyre tért vissza. Eközben a Hitech pilótája viszonylag könnyed autózással, 5,3 másodperces előnnyel ért célba a második Zhou előtt, aki Drugovich-csal ellentétben ki tudta használni a stratégiája előnyeit. A harmadik helyre az utolsó körös előzést bemutató Yuki Tsunoda érkezett. Schumacher végül egészen a kilencedik helyig csúszott vissza, a bajnokságot vezető Robert Schwartzman pedig a 14. lett.

A verseny végeredménye:

 EeWMtkyXsAMU6he (1)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: