Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 23. szombat
F2/F3

Elhunyt a Ferrari-növendék koronavírusos apja

Szörnyű hírt osztott meg a világgal szombaton éjjel az orosz Robert Svarcman, a Ferrari versenyzői akadémiájába tartozó Formula-2-es pilóta: 52 éves apja, Mihail Svarcman betegség következtében eltávozott az élők sorából.

Hivatalos forrás ugyan még nem erősítette meg, hogy Mihail Svarcman a koronavírus áldozata lett, ám a 20 éves pilóta az elmúlt napokban Instagramon közölte a hírt, hogy apja elkapta a világjárványt, amivel kórházban kezelik. Akkor még javuló egészségi állapotáról számolt be, ami azonban ezt követően rosszra fordult.

„Sírok, miközben ezt írom, mert nem hiszem el, hogy elmentél. Rengeteget segítettél az életem és a karrierem során, és nem volt időm, hogy mindezt viszonozzam. Te vagy a legjobb apa a világon, szeretlek, és nagyon hiányozni fogsz” – írta Svarcman, akinek karrierjében nagy szerepet játszott üzletemberként ténykedő apja, hiszen nem is csak anyagilag támogatta, de a versenyekre is gyakran elkísérte.

Az orosz versenyző gyászjelentésére több pilótatársa is reagált, köztük Charles Leclerc, akivel nemcsak azért tartoznak sorsközösségbe, mert mindketten a Ferrari tagjai, hanem amiatt is, mert a monacói szintén elveszítette apját, mielőtt még eljutott volna az F1-ig.

„Tarts ki. Senki sincs, aki nála büszkébb lenne arra, amit már mostanáig is elértél, ez egészen biztos. Tedd őt boldoggá a továbbiakban is, mert figyelni fog téged fentről” – üzente Svarcmannak Leclerc.

Robert Svarcman a Formula-1 felé tartó pilótageneráció egyik legígéretesebb tagja, aki már öt éve figyelemfelkeltő eredményeket ér el az utánpótlásszériákban. Éppen felvételt nyert a Ferrari versenyzői akadémiájába, mielőtt 2018 elején megnyerte a Toyota Racing Seriest, majd abban az évben harmadik lett a Formula-3-as Európa-bajnokságon, tavaly pedig bajnokká avanzsált annak jogutódján, az F1-es hétvégékhez kapcsolódó FIA F3-ban. A Premával az idei évre fellépett a Formula-2-be, ahol Mick Schumacher csapattársa lesz, ha elkezdődik a szezon – az F1-gyel összhangban ez jelen állás szerint legkorábban Spielbergben történhet meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?