DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Csúnya balesetet úsztak meg az F2-ben

Aggasztó jelenetsor zajlott le a Formula-2 Szocsiban rendezett vasárnapi futamán: a rajtot követően Nobuharu Matsushita és Nikita Mazepin csattanása a spái végzetes balesetre hasonlított. A később újraindított versenyt Ghiotto nyerte.

Úgy tűnik, a Formula-2 néhány pilótája hamar elfeledte, mi történt alig néhány héttel ezelőtt Spában. A vasárnap délelőtt Szocsiban rendezett futamon a rajtot követően két versenyző, Jack Aitken és Nikita Mazepin úgy rongyolt át a bukótéren, mintha az a kijelölt vonalvezetés szerves része lenne, amiből meg is lett a baj: Mazepin autója megpattant Aitken jobb első kerekén, majd a pályán irányíthatatlanul keresztbe száguldva telibe találta Nobuharu Matsushitát. A japánt a falba lökte, majd megmaradt lendületével még egyszer nekiütközött.

Az eset után hosszú percekig drámai csend következett, a versenyt piros zászlóval leintették, az esetet nem ismételték. A mezőny már a bokszutcában, az autókból kiszállva várakozott, amikor jött a megnyugtató hír, hogy komolyabb sérülést egyikük sem szenvedett el, így mindkét pilótát elszállították a helyszínről.

A futamot az idő szűke miatt 15 körre lerövidítették. Az újraindítást Luca Ghiotto kezdte az élen, mögötte a Ferrari-junior Callum Ilott és az újdonsült bajnok, Nyck de Vries érkezett. Hármójuk csatája lehetővé tette a többiek számára, hogy felzárkózzanak, így egy kisebb vonat alakult ki a szocsi versenypályán. Az utolsó három körre hat versenyző követte egymást közvetlen közelről. De hiába loholtak mögötte öten, Ghiotto minden előzési kísérletet visszavert, és idén harmadszorra nyert. De Vries lett a második, Ilott pedig a harmadik. 

A verseny végeredménye:



f2-spa-vas-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: